Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Губим удоволствието от вкусната храна

Губим удоволствието от любимата храна

Оказа се, че забързания ни темп на живот, все повечето проблеми, пред които сме изправени ежедневно, натоварената ни работа и кризата, която е обхванала целия свят в коварна хватка са успели почти да ни отнемат насладата от хубава напитка или любима храна.

Трябва да намираме време да хапнем навън, а не набързо в офиса

Иновативно проучване, в което са взели участие 1000 души показва, че заради забързания ни ритъм на живот и свъхнатовареността ни 60% от участниците все по  – рядко се наслаждават на храната, която консумират и  в повечето случаи  дори не усещат вкуса й. 79% от хората, когато са се  подложили на специализираните тестове на специалистите не съумяват да разграничат основни вкусове.

Когато специалистите разсеят по някакъв начин участниците в проучването  пък се казва, че на 88% от хората вкусовите рецептори им изиграват лоша шега и те  не знаят какво ядат. Ако пък времето притиска доброволците 93% от тях нямат никаква представа  какво ядат в дадения момент. Любопитен факт е, че от запитаните само 13 на 100 намират време да излязат от работата в почивката и хапнат навън. Специалистите са категорични, че трябва да обърнем сериозно внимание на ежедневието  си и да намерим подобаващо време за обяд или вечеря, защото иначе можем да се превърнем в машини, които не усещат никакво удоволствие от храната.

Каквото и да става, трябва да намираме време да се насладим на любимата храна!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *