Грях! Масово обират бабички на Черешова задушница

0

Сигнали за откраднати портмонета и претарашени чанти има в почти всички големи градове в България на Черешова задушница , казаха от полицията. Рано сутринта опечалени близки на починали се натовариха в претъпканите извънредни автобуси и тръгнаха към гробищата.

Веднага след тях се качили и ловки джебчийки. Докато бабите балансирали с торбите, пълни с подавки, жените с ловки пръсти успели да измъкнат портмонетата им. Пенсионерките си били взели повече пари, за да купят цветя и свещи. Това е гавра с паметта на хората. Дори да се опиташ да запалиш свещ, някой ти взима портмонето – гневеше се старица в автобуса за Бакърена фабрика. Грях е! Дано не намерят мира на оня свят!

Господ ще ги накаже – нареждала тя до последната спирка. Джебчийките слезли дост преди обраните да се усетят и се прехвърлили на друг автобус да претърсят набързо и чантите в него. Ромски семейства с малки деца пък стояли в ъгъла на гробището и чакали опечалените да си отидат. Напълвали чантите си с оставената храна и се прибирали да пируват. Градинар сподели, че ромките били доста набожни и винаги се прекръствали, преди да грабнат житото и обредните хлебчета.

Черешова задушница. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *