Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Грузинец гръмна Златко Баретата

Убиецът избягал през Дунав мост

Стрелба срещу Златко Баретата

Стрелба срещу Златко Баретата

Последните данни от разузнаването сочат, че човекът изстрелял пет куршума в тялото на Златко Баретата, вече е напуснал границите на България през Дунав мост. Според сведения на хора от отдела за борба с организираната престъпност, килърът със сигурност е чужденец и часове след покушението е офейкал в посока Румъния.

Антимафиоти разказват, че наемникът не случайно е избрал този маршрут. На първо място контролът на КПП-то е занижен заради членството на Румъния с ЕС. Много по – важно обаче е, че там работи чиновник, който по някакъв начин е свързан с поръчителите на зловещия опит за убийство.

Златко Баретата - атентат

Златко Баретата – атентат

Към момента единствените данни на МВР за самоличността на убиеца е видеоклип от охранителната камера на търговски обект. Устройството е успяло да заснеме как се оттегля, но въпреки това разпознаването му е невъзможно. Защото той е с шапка и лицето му въобще не се вижда. Освен това, стрелецът е избрал безопасен маршрут за отстъпление, по който няма други записващи устройства.

От кадрите на които е запечатан единствено се вижда, че става въпрос за млад мъж, висок между 1. 75 и 1. 82 м, облечен с черно яке и панталони. Обнадеждаващи са разкритията, че в изгорялото помещение е намерен и биологичен материал, чрез който експертите евентуално биха извлекли ДНК профил, който да доведе до разкриването на килъра.

Оперативната разработка показва, че наемникът е пребивавал в помещението две нощи, като се е правел на клошар. Въпреки пожара обаче, разследващите са успели да намерят част от косъм, който може да преобърне разследването.

От полицията са категорични, че покушението срещу Златко Баретата е подготвяно най – малко от два месеца и е изпипано до най – малката подробност. Към момента е установено на 99%, че организацията на зловещия атентат е направена от чужденци. Допуска се и вариант, че дори и поръчителят не е българин. Основните доказателства за това е липсата на каквито и да било сведения от последните месеци, че срещу Златомир Иванов е подготвяно покушение.

Една от основните версии по които се работи сега е, че смъртта на Златко Баретата са поискали мафиоти от Грузия. Чужденците от години водели свирепа битка с нашия мафиот за контрол върху границите и контрабандата на всякакви стоки. Грузинците искали да сложат ръка върху трафика на наркотици от Азия към Западна Европа и настъпват с пълна сила, допълнително улеснени от арестите или отсъствието на някои от българските наркокрале като Евелин Банев – Брендо и Таки.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *