Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Граждани стават селяни заради местните избори – с видео

adresБум на адресните регистрации по селата заради местните избори. Заради промените в изборния кодекс, според които на населено място до 350 жители, ще му бъде спускан кмет от ГЕРБ, настоящите кметове още от края на 2010 започнаха да увеличават населението на общините си.

Новата разновидност на изборния туризъм се практикува най- вече от хора, които работят по селата. Обикновено, служители в общината, медицински работници и учители. Все хора, чиято работа зависи пряко от кмета. Страхуват се, че ако сменят шефа им, ще останат на улицата. Така се оформя нова тенденция във вътрешната миграция – от града към селото.

Въвеждането на поправка за уседналост, поне 10 месеца преди изборите, доведе до силно раздвижване по морето. В

Миграция към селата заради изборите

Миграция към селата заради изборите

Несебър само за три месеца, в края на 2010, се появиха 1228 нови жители . Дори се стига до куриози, при които десет души се водят на един и същи адрес. В Созопол и околните села също се наблюдава смущаващо набъбване на новорегистрирани. Повечето от новите жители не могат да бъдат открити на посочените адреси, нито притежават имот. Ясно е, че става въпрос за измама.

Новият изборен кодекс беше гласуван от депутатите в дните преди Коледната ваканция, след ожесточени дебати до полунощ.

Парламентът прие новия избирателен кодекс ден преди Коледната ваканция

Парламентът прие новия избирателен кодекс ден преди Коледната ваканция

Прокараният нов закон обаче остана пълна загадка за самите избиратели. След като беше написан, тихомълком, без обществено обсъждане, беше тикнат и гласуван в парламента. От ГЕРБ се тупаха в гърдите, че са секнали изборния туризъм, но както стана ясно, това съвсем не е така. Кодексът ограничава демократичното право на хората да гласуват, осигурява комфорт на управляващите да си спускат хора по места, запазва порочните практики на купуването на гласове и манипулирането на изборните списъци. skandalno.net

Въпреки слабостите на новия изборен закон, той мина през Народното събрание. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *