Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Граф Дракула е българин

Кръволокът Дракула говорел и пишел на български език

Граф Дракула

Граф Дракула е българин

За пореден път в научните среди се наложи мнението, че най – известният вампир в световната история граф Влад III Цепеш Дракула е българин, а не румънец. Основно доказателство затова е фактът, че турският душманин и кръвопиец, е говорел и пишел на църковнославянски, с което в Русия обозначават старобългарския език.

От историческите извори разбираме, че от 640 до 645 година, България владее обширни територии в Румъния и Молдова. Хан Кубрат успява да ги отнеме от Аварския хаганат и ги населява със славяни. Местното тракийско население е емигрирало в Северна България около три века преди това, принудено от Римската империя да защитава границите ѝ на река Дунав.

Хан Аспарух

Хан Аспарух основава България след победа над Византия

Преди създаването на нашата държава през 681 година, България е била разположена върху територията на Молдова, Румъния и Украйна. През 680 година хан Аспарух обявява война на Византия и в крайна сметка завладява Мизия. Въпреки че столица вече е Плиска, Молдова и Влашко не са забравени. Още повече, че към територията на България зад Дунав е прибавена и Трансилвания, след като хановете Кардам и Крум побеждават аверите.

Въпреки че по – късно губим тези територии, по времето на Дракула българското присъствие все още е изключително силно там. Румънските историци сега всячески се стремят да докажат, че той не е българин, но дори и те признават, че говори и пише на църковнославянски език, който всъщност е езикът на св. Св. Кирил и Методий. Още едно доказателство за произхода на Дракула са имената на тогавашните благородници, които са били чисто български – Мирчо, Богдан, Влад и т. н.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=Div8QTU6Ckk

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Граф Дракула е българин

  1. ethernall Отговор

    28.05.2013 в 17:08

    Авари, не авери :)

  2. ele Отговор

    28.05.2013 в 19:36

    ne e li rumanec

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *