Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Градински охлюви стават супер шпиони

Охлюви шпиони

Тайните разузнавателни служби на САЩ и Израел разработват идея за внедряването на градински охлюви и други подобни животинки в секретни мисии. Според специалистите които провеждат експеримента, използването на гадинките от разузнаването щяло да бъде изключително уместно при разрешаването на военни конфликти.

Идеята за превръщането на добродушните мекотели в свирепи шпиони се породила от естественото устройство на малките охлювчета. Всяко от тях съдържа в тялото си мрежа от фини електроди, които приличат на пластини от въглеродни нанотръбички.

По време на експериментите, учените разбрали, че благодарение на тези електроди е възможно да се генерира енергия, която е достатъчна за дългосрочно захранване на сензори за видеонаблюдение или миниатюрни микрофони с микропредавател. Поради малкия им размер, внедряването в тила на противника щяло да бъде изключително лесно и безболезнено.

Война

Изследванията показали, че до момента може да се изолира енергия равностойна на получената от батерия тип 3А, но специалистите смятат, че в бъдеще могат да се постигнат още по – добри резултати, които да доведат до безкръвното разрешаване на бойни ситуации.

По – смелите от експериментаторите дори обмисляли идеята да използват охлювите и като биологично оръжие. Над това ги навела формата на черупката, която била изключително подходяща за пренасяне на нервно – паралитични газове, от които няколко милиграма са достатъчни да извадят от строя населението на цели градове. Тази инициатива обаче се пазела в дълбока тайна, защото употребата на оръжия за масово поразяване е забранена с международен закон.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *