Готвят арест за Йордан Лечков

9
Йордан Лечков може да се окаже зад решетките

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков може да бъде аресуван съвсем скоро. Въпреки че се яви на изборите като представител на управляващата партия ГЕРБ, легендата на българския футбол става все по-голям трън в очите на Бойко Борисов и компания. Причина за това е мълвата, че Лече е присвоил около 50 милиона лева по време на двата си мандата като градоначалник.

Покрай изборите бе издадена забрана на Лечков да напуска страната. Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов е издал заповедта заради старо дело, което нямало нищо общо с местния вот. В града на 100-те войводи все повече се говори открито за далаверите на героя от Световното първенство през 1994 година. Сливенската община е ощетена с близо 220 милиона лева от неизгоди сделки и поръчки.

Йордан Лечков е изградил много добра схема за източването на парите. Той сключва с подставени фирми споразумения за дълъг период от време. Така близки до него компании отговарят заотводняване и водоснабдяване, ремонт на общински сгради, изграждане на улици и какво ли още не. Освен това, Сливен е газифициран от фирма на Лече. Само от комисионни вече бившият кмет е напред с 50 милиона лева.

В момента Лечков се опитва да продаде хотел „Империa”.

Хотел "Империа" е обявен за продан

Той е ипотекиран заради тегленето на голям заем. С част от парите бившият футболист си е купил имот в ЮАР, където смятал да заживее, след като напусне страната. Издадената заповед да не напуска България пък показва, че Йордан Лечков няма да може да се измъкне лесно от строгата ръка на закона.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

9 КОМЕНТАРИ

  1. „Йордан Лечков няма да може да се измъкне лесно от строгата ръка на закона…“ hahahahah Che ot koga e stanala stroga taq raka na zakona v Bg.:)))))))

  2. imali vobschte izbori nevigdateli kakva marionetna dargava cme stanali na vremeto Boris1 i kamak ot stranatani ne prodaval cega prez 21 vek stanahme robi na turzi i evrei nyama veche Balgaria! Gelaya vi pomalki razocharovania ot moite Xaide!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *