Гости в Слънчев бряг преяждат за 10 лв

0
sl_brqg
Слънчев бряг

Skandalno.net Слънчев бряг лека-полека се съживява след наводнението преди месец. Първите ресторанти вече отварят. Ценоразписите за гозбите са шокиращо ниски ! Първите туристи в курорта- норвежци и руснаци плюскат на корем кебапчета по 80 ст и надигат халби бира по 1,50.

Въпреки че Слънчев бряг тъне в мръсотия, разочарованието на почиващите се тушира от евтинията по ресторантите. Разликата с цените през активния сезон наистина е умопомрачителна. За 10 лв човек може да преяде с първо, второ, трето- та чак до пето. В курорта за момента преобладават работниците, но туристи също не липсват. От съседните селища специално идват да се sl_brqg1наядат в Слънчев бряг.

Пръкнаха се и предприемчиви търговци, които предлагат дрехи и обувки почти за без пари. Много туристи дори съжаляват, че влачат тежки куфари по летищата, вместо да си накупят необходимото направо оттам. Стоките са китайски, но за десет лева може да си вземеш обувки и накрая на престоя да ги хвърлиш на боклука без угризения.

В момента в Слънчев бряг са ангажирани десетки работници, които стягат хотели и заведения за сезона. Повече са от обикновено, заради пораженията от наводнението. Вече тече и набирането на персонал за обслужващия сектор- готвачи, сервитьори, камериерки, продавачи. С идването на туристистическия сезон се очаква и безработицата значително да намалее.

Тази година се очаква хотелиерите да намалят цените и да се опитат да привлекат и повече българи. През последните няколко лета, откакто сме в ЕС, родните туристи предпочитат да отмарят в Гърция, отколкото на застроеното Черноморие. skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *