„Господарите“ отново скараха бТВ и Нова ТВ

0
Господари на ефира

Двете ефирни телевизии бТВ и Нова ТВ отново се хванаха за гушите заради предаването „Господари на ефира”. Скандалът между медиите става все по – голям и ожесточен и за пореден път споровете ще бъдат разрешавани в съда.

Този път от бТВ нападнаха опонентите си, че тяхното предаване копирало едно към едно италианската тв форма „Striscia la Notizia”, върху което именно те държат правата за излъчване.

Господари на ефира

Според тоновете документация, именно „БТВ Медиа Груп” е притежател на ексклузивните права върху забавното предаване, което включва и българската версия за излъчване в територията на цялата държава. Праводържателите са категорични, че наглото копиране на шоуто от страна на Нова до момента няма прецедент в България.

Нарушението било особено тежко, защото се извършва от национална медия, която има доста голяма популярност. Това именно наложило на бТВ да изяви претенциите си по официален и съдебен път, за да смаже „нелоялната конкуренция” на Нова телевизия, които излъчват „Господари на ефира” без да имат реалното право.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=U4ZwsiqT7CY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *