Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Голямата драма на Бригита Чолакова – не можеше да има деца – с видео

Бригита Чолакова

Бригита Чолакова

Ако беше жива днес Бригита Чолакова щеше да кара 79-та си година, щеше да я започне на 12 октомври. Уви, тя почина на 12 октомври, 1999 година, седмица преди 66-тия си рожден ден.
Характерни за нея бяха железният й професионализъм и изисканият вкус, които отстояваше било в телевизията, било като водеща на „Златния Орфей“ или конферансие в цирка.
Бригита Чолакова си отива от този свят без да има свои деца. Това е личната и житейска драма, която умело потиска. Както всички свои слабости.
Мъжът на живота й – музикантът Христо Чолаков – Чандо, който загива при самолетна катастрофа, искал да осиновят детенце, но тя не била съгласна. Обичала рожбите на брат си и се грижела за тях като свои. Именно един от племенниците й я намерил мъртва през 1999 г. Същият ден Кеворк Кеворкян позвънил разтревожено в дома й, за да попита какво е станало, защо не е дошла на срещата им. Изумлението му за нелогичното й закъснение било голямо, тъй като Бригита се славела с пословичната си точност. Тогава племенникът на тв. легендата я открил бездиханна – починала в съня си, без да се мъчи.
Причините Бригита Чолакова да няма деца нейни познати отдават на спонтанен аборт на младини. Силно разтърсване, падане от задната седалка в автобус, довело до непоправимото. Как и кога е било – Бригита не разказвала. Предполага се, че се е случило

Бригита Чолакова е сред най-любимите телевизионни лица в историята на телевизията

Бригита Чолакова е сред най-любимите телевизионни лица в историята на телевизията

по време на първия й брак – с волейболиста Боби, 12 години по-възрастен от нея.
В началото на 90-те Бригита Чолакова е изритана от БНТ – говори се, че заради синята метла. Тя имала странно партньорство с ген. Семерджиев, червения вицепрезидент на Желю Желев. За което била силно одумвана: „Цял живот си патеше от комунистите и не търпеше да я тъпчат партийни номенклатурчици. Какво й стана?!“. Други слухове пък директно й приписвали интимна връзка с генерала.
Приятели на Бригита изключват тази възможност. Та нали с годините Чолакова се преориентирала към значително по-млади мъже.
А как и защо се разделила със Семерджиев? Той сам я махнал като пиар. Чул я да казва по телевизията на някакви по-млади от нея жени да се вземат в ръце: да не ходят простовато облечени, без фризура и пр. Предупредила ги – с минимална тактичност, че – ако са толкова немарливи, ще избягат мъжете им.
Генералът вероятно разчитал на този тип дами като поддръжници, защото се обидил на Чолакова за думите й по техен адрес.
Бригита била пишман-шофьор. Заради тази своя слабост редовно влизала в пререкания с третия си и последен съпруг, музиканта

Бригита Чолакова като водеща на легендарното предаване "Телевизионен неделник"

Бригита Чолакова като водеща на легендарното предаване "Телевизионен неделник"

Дарчо Карагьозов. Той й преотстъпвал волана, тъй като често бил пиян, но веднага започвал да я обижда, че не можела да кара.
Това силно я изнервяло и тя шофирала още по-неуверено. Слава Богу, инцидентите й се разминавали на косъм. По чудо!
За да не му съсипе колата, мъжът й в един момент й забранил да я кара. А самата тя на свой ред го разкарала от живота си. И си купила малък „Фиат„.
Бригита Чолакова била скарана с посоките. Непрекъснато имала нуждда от навигатор, макар да не си го признавала. Само веднъж през смях си признала, че инструкторът й дал книжка, заръчвайки й никога да не се качва сама, без друг водач до себе си.
Шофьорите непрекъснато натискали клаксони заради нея и я попържали. Изнервяло ги това, че хем карала с малка скорост, хем не отстъпвала вдясно. Винаги била в лявата лента на платното. Шофирала така, защото имала фобия да не падне в канавката отдясно.
Е, Господ я опазил от катастрофи. Пощадил я и при тежка операция в последната година от живота й. Бригита умряла най-неочаквано от тромб, запушил кръвта й.

Бригита Чолакова бе водеща на култовото неделно телевизионно предаване „Телевизионен неделник“. Ето песен, посветена на въпросното предаване! ВЕЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *