Големия Маргин влиза в ЦСКА

0
Красимир Маринов - Големия Маргин
Красимир Маринов – Големия Маргин

Първа крачка към завземането на властта в ЦСКА прави известният сикаджия Красимир Маринов – Големия Маргин. Застрахователната компания „Бул Инс“, в която се смята, че той има основен дял, ще стане спонсор на юношите на „червените“ и в близко време се очаква да налее 100 хил. лева в школата. След като инвестицията стане факт, логото на компанията ще се появи първо на автобуса на представителния тим, а после на рекламните пана около терена на стадион „Българска армия“.

ЦСКА
ЦСКА

Според независими наблюдатели Маргина неслучайно инвестира пари в закъсалия гранд. От една страна, ЦСКА е запазена марка, а от друга, това е идеален начин за излъскване на имиджа на Маргина пред голяма част от обществото.

За сегашното ръководство на армейците всеки лев е добре дошъл, защото е обществена тайна, че днешните силни – Александър Томов, известен като Сашо Апашо, и адашът му Александър Тодоров, са със скъсани до крайност джобове. Или поне дават вид на такива. В Борисовата градина всичко е на ниво приказки в бъдеще време.

За Маргина ЦСКА не е първото футболно увлечение. Преди близо 20 години той и съдружниците му от СИК взеха властта в „Славия“ и през 1995 г. „белите“ спечелиха дубъл след 53-годишна суша. Тогава освен Красимир Маринов при „белите“ бяха още знакови фигури от ъндърграунда много от които вече не са между живите, начело с Младен Михалев – Маджо, Димата Руснака, Стоил Славов, Милчо Бонев – Бай Миле, Венци Стефанов. Треньор на тима беше покойната легенда Стоян Коцев. По време на битката за титлата с „Левски“ много съдии, треньори и футболисти влизаха в багажници на автомобили. Левскарите пък отговориха с 15-хилядно шествие на запалянковци между Руски паметник и стадион „Славия“, а по пътя бяха изпочупени стъклата на офиси на СИК.

Според хора от бизнес средите сега в компанията „Бул Инс“ участие има и друга бизнес акула в лицето на Васил Божков, който вече беше собственик на ЦСКА. Това обаче е трудно доказуемо, въпреки че номиналните собственици са офшорни компании. Във времето „Бул Инс“ поглъща застрахователните структури на СИК, след като през 1998 г. те не получават лиценз. От компанията се оттегли Маджо, който беше в конфликт с братята Маргини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *