Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Големите наводнения започнаха! Три язовира заляха стотици българи

Бързото снеготопене доведе до преливането на дренажен канал край Първомай

Опасността от наводнения вече е факт. Вчера три язовира около Пловдив – „Леново“, „Конуш“ и “ Езерец“ преляха, защото времето се затопли и започна снеготопенето. Поради интензивното снеготопене дренажен канал в близост до Първомай е прелял и на места водата е достигнала няколко метра, като е заляла улици и дворове, включително и  50-ет къщи в крайната северна част на градчето. Освен пострадалите къщи в Първомай обаче наводнени от язовир „Конуш“ пък са приземните етажи на жителите на село „Езерец“. За щастие до момента няма бедстващи хора. Наводнени  са и региони около село Поповица, където е усложнена и пътната обстановка на главния път Е80 за Свиленград и Чирпан. Солидни проблеми създаде придошлата вода и в селата Чешнегирово и Селци,  където водата е отнесла 2 моста, а наводнени са над 10 къщи и има загинали кучета и домашни птици.

С повишаването на температурите опасността от наводнения , като в село Бисер нараства…

Наводнени жилищни сгради има и в селата Селци  и Избегли, където продължава да  се следи нивото на язовир „Богданци“, за да може при необходимост да бъде евакуирано своевременно населението.

Опасност от наводнение има и в Тополовград  заяви зам. кметът на Асеновград Манол Генов, който предупреди, че вече зеят солиден брой пробойни в стената на язовира до града.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *