Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Глобяват и „Пирогов“ за небрежност по случая с починалата родилка Деяна

„Пирогов” също ще бъдат глобени за немарливо отношение към покойната родилка Деяна Георгиева. Въпреки че там откриват инфекция в дебелото черво, която налага спешна операция на младата жена, мерки не са взети, става ясно от разследването по случая. „Шейново”, където Деяна ражда, вече са глобени със смешната сума от 1500 лева. Вероятно толкова ще трябва да заплатят и „Пирогов” .

Фактите около трагичния случай със смъртта на Деяна вече са изяснени. След раждането на 12 септември жената е изписана от „Шейново” , въпреки че повръща и има диария. Не са й направени допълнителни изследвания, за да изясни състоянието й. В документите, с които я изписват, не са посочени усложненията, а е отбелязано, че е в добро здравословно състояние.

След „Шейново” семейството на Деяна започва да я води в най- различни болници, за да се разбере защо все още не се е

"Пирогов" не извършват спешна операция

възстановила след раждането. В „Пирогов” правят изследвания на родилката и откриват инфекция в следствие на некроза в дебелото черво. Въпреки че случаят изисква незабавна операция, по неясни причини лекарите не я извършват, а отново изпращат Деяна да си ходи вкъщи.

След близо 40 дни обикаляне по болници и най- различни лекари, младата майка умира в следствие на отравяне на кръвта от инфекцията. Семейството на Деяна вече е завело дело срещу неизвестен извършител. Въпреки грубите нарушения, които са открити при разследването, няма да има персонални наказания за лекарите, които са се занимавали със случая. Наказанието, ако изобщо може да се нарече така, е глоба от 1500 лева, които трябва да заплатят от „Шейново” и „Пирогов”.

Майката на Деяна Георгиева разказва за последните дни на дъщеря си. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *