Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

„Глобул“ обучава хората си за крадци!

Журналисти алармираха своята огромна аудитория за измамна схема, чрез която мобилният оператор „Глобул“ заробва своите абонати. Стана дума за шмекерия с пакет „Combo+“, c която срещу уловка с безплатна флашка интернет се удължава срокът на изтичащи договори, като тази подробност обикновено се спестява на потребителя.

„Глобул"

„Глобул“

Статията провокира наши читатели, които буквално заляха редакционния имейл с множество идентични случаи, при които са били брутално лъгани, мамени и унижавани от компанията.

Публикуваме един от десетките имейли: Има ли държава в тази държава, след като мобилният оператор „Глобул“ си позволява да третира абонатите си като стадо заблудени овчици, които разиграва с гегата си както му е кеф?! Напълно сме съгласни със статията, с която уличихте компанията като робовладелец на своите абонати.

ГлобулДа, в действителност основната дейност е заробването на абонати. Колкото и шокиращо да ви прозвучи, на това ги учат в курсовете, преди да ги назначат на работа. Информацията е от „кухнята“. И аз познавах лично техен вече бивш служител, които след около 4-5 години работа напусна отвратен от прийомите за привличане на нови заблудени овце и от натиска, на който са подложени служителите за увеличаване на клиентите и печалбите по всевъзможни начини. Въпреки че те граничат със законите и собствените им правила.

Най-първо в семейството ми от „Глобул“ се опари сестра ми. Бяха я уверили, че закупувайки някакъв пакет, ще ползва само интернет услугата им, тъй като си имаше вече мобилен номер. След като тя прекрати договора за интернет, без да е получавала фактури за мобилния номер, който никога не е ползвала, в един момент започна да получава писма от съдия изпълнител, а след това пред вратата й се наредиха и от ония „събирачи“ на вземания.

Б.ред: Важна подробност, която компанията крие от абонатите си! Купувайки всевъзможни пакети с бонус-флашки с интернет, помнете, че зад въпросната джаджа стои отделен номер. Това, разбира се, не се разяснява на клиента, на чието име след изтичането на договора за интернет номерът продължава да се води.

След няколко месечна одисея с кореспонденция с „Глобул“, сестра ми се принуди да си плати 200-те лева такси до изтичането на договора. Защото междувременно се беше разболяла много тежко и това й беше последна грижа, а Слава Богу, разполагаше с пари.

Вторият сблъсък на семейството ми с „Глобул“ бе, когато баща ми почина и се наложи да прекратим неговия абонамент. Беше много грозно, защото майка ми, все още не на себе си от трагичното събитие, се превърна в поредната мишена пенсионер, без да им мигне окото. Опитаха се да я изнудят да преподпише договора, който бе с един абонатен номер, но с две карти – т.е. да продължи да плаща за двете симкарти, въпреки че ще ползва само едната. Сълзите в очите на майка ми не мога да забравя. Нямате представа как се гаврят с възрастните хора, използвайки факта, че повечето от тях изобщо не са наясно с нещата и трудно си търсят правата. Често съм присъствала на грозни сцени с разплакани и близо до инфаркт пенсионери.

Следващата гавра беше с мен. Наложи се да си закупя нов апарат, избрах си с тъчскрийн. След няколко месеца въпросният тъчскрийн сдаде багажа, последва ремонт, след това така още 2 пъти. Очевидно бе дефектен, но на въпроса ми не трябва ли да ми го сменят с нов или да ми върнат парите, отговорът беше, че нямат такава практика! Наглост!

При поредния ремонт един от техните служители се изпусна, че точно този модел апарати се оказали дефектни, защото моят се развалил „само“ три пъти, а имало клиенти, които през месец ги давали за ремонт. Е това вече е истинска наглост! Не трябва да казвам, че малко след като му изтече гаранцията, телефонът вече окончателно не работи.

А върхът на набутването от „Глобул“ ми се случи след третия ремонт. Първо не си намерих ценна за мен информация след ремонта, защото като извинение, моля ви се, ми ъпдейтвали софтуера – поставили ми нов. Поне да ме бяха попитали, някои неща трудно си ги възстанових, защото техниците бяха решили, че само телефонният ми указател е ценен. По-лошото се оказа друго – бяха ми променили настройките и в един момент се оказа, че аз ползвам мобилен интернет, без да съм го заявила.

Преди го бях елиминирала с настройките, но при ремонта някой бе решил да ми върне т.нар. фабрични настройки и при всеки досег до безжична мрежа моят апарат се включва в интернет и ми цъка ли, цъка левчета. Обадих се на оператора, който любезно ми обясни, че ползвам интернет, защото не съм пуснала някакво съобщение на някакъв номер.

А аз откъде трябваше да знам, като по презумция не ползвам подобно нещо. Написах отново жалба до „Грижа за клиента“ (смях!), но и там добре са ги научили да клинчат от истината. Мотото им е: Клиентът много рядко е прав.

Накрая направих скандал в офиса на „Глобул“, където едно младо момче ехидно ми заяви, че съм голяма късметлийка!?! с тази смешна сметка от интернет за около 10 лева, при положение, че има хора с над 300 лв. поради същата причина.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *