Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Глобиха „Църква на пушачите на Господ“ в Белгия

Собственик на кафене в Белгия бил глобен 1650 евро, тъй като позволявал на клиентите си да пушат вътре. От 1 юли миналата година в Белгия пушенето в заведения е забранено. Поради мекия климат там температурите рядко падат по нулата и край всяко кафене има специални найлонови заслони, масички и столове и пушачите си пият питиетата там.

Въпреки това много заведения фалирали, защото не на всеки му се стояло под найлоновите заграждания. От страх да не изгуби постоянната си клиентела собственикът на кафене във Вахтебеке нарушил по доста изобретателен начин забраната. Той регистрирал ново вероизповедание, което се казвало „Църква на пушачите на Господ“. Кафенето пък било обявено за молитвен дом. Инспектори няколко пъти глобявали мъжа заради тълпата молещи се в храма му, обаче той отказвал да плати глобите, като се позовавал на закона за религиозните свободи.

 Поддръжниците на новата църква ставали все повече и повече и накрая въпросът бил отнесен до съда. Магистратите излезли с решение, че изповядващите тази вяра без проблеми могат да се събират в кафенето и да разискват каноните й, но могат да пушат само отвън. На собственика е наложена глоба от 1650 евро, толкова, колкото е по закон за нарушаване на забраната. Той обаче си е избил многократно парите, тъй като едно кафе е едно евро, чаша бира две евро и навалицата от богомолци отдавна е оставила в молитвения дом пари за поне десет глоби още.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *