Гладни роми тарашат палатите на Цар Киро за метал

4

Празните къщи на Цар Киро в Катуница се превърнаха в апетитна плячка за гладни роми. Банда от петима души е била арестувана през нощта в опита си да отмъкне железни решетки от един от палатите.

Бдителни съседи на ромската фамилия обаче забелязали движението около пустата къща и се обадили на полицията. Въпреки че от МВР твърдят, че празните палати на Цар Киро ще са под денонощно наблюдение, униформените не били на пост през въпросната вечер.

Двама от задържаните апаши са местни, а останалите – пришълци от Пловдив. Крадците признали, че възнамерявали да вземат металните решетки от къщата и да ги предадат за скрап.

От родата на Цар Киро не се притеснили особено, когато научили за опита за обир. Семейството на Кирил Рашков не крие, че

Фатболни агитки подпалиха палатите на ромския клан

са изнесли всичко ценно при бягството си от Катуница. А и в дните след погрома над палатите, на няколко пъти били засичани наследници на Цар Киро, които идвали да изнасят вещи. Все пак, Цар Киро наредил да се наеме частна охрана, която да варди имотите му в Катуница, за да не разчита на полицаите.

Ромският клан призна, че няма намерение да напуска пловдивското село след бунтовете през септември. Местните се надяват държавата да реагира адекватно и да събори най- после незаконните палати на Цар Киро. От ромската фамилия обаче са категорични, че имат и законни къщи.

След полицейските обиски на Рашковите имоти, единственото компрометиращо нещо, което се откри, бяха декоративни костенурки.

Ето как футболни фенове изгориха къщите на ромския бос. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *