Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Германският посланик: Правителството на Борисов да говори по- малко и да работи повече

poslanikКритична оценка за България даде германският посланик у нас Матиас Хьопфнер в интервю за „Дойче веле”. Към внимателно преразглеждане на проекта АЕЦ „Белене” , особено на крайната му цена, призова дипломатът. Посланикът потвърди и съмненията на Германия към преждевременното приемане на България в Шенген.

В обявената цена на АЕЦ „Белене” не са включени съществени разходи, свързани със сигурността на обекта, съхранението на ядрените отпадъците, както и със спирането на използването му. Дипломатът смята, че трябва да се преосмисли и самото място за изграждане на АЕЦ – а, тъй като районът, където трябва да се построи, е доказано сеизмичен.

Посланикът на Германия охлади и страстите на управляващите, че ни „остава да боядисаме едва ограда и сме в Шенген”.

ГЕРБ и БСП се обединиха около строежа на АЕЦ "Белене"

ГЕРБ и БСП се обединиха около строежа на АЕЦ "Белене"

По думите му, България ще влезе в зоната, когато успее да спечели доверието на всички останали страни. Обезпокоително е, че през последните месеци няма осъдени престъпници по знакови за страната дела. Дипломатът обвини правителството, че повече говори, отколкото да работи върху конкретните проблеми, свързани с приемането ни в Шенген. Напомни, че механичното покриване на технически показатели, не е достатъчно. Необходими са действия срещу корупцията във всички етажи на властта.

Изказването на германският посланик всъщност е точно обратното на това, в което се опитват да ни убедят управляващите. То може да се приеме и като общо мнение на повечето страни от ЕС.

Седмица, след като еврокомисарят по енергетика Гюнтер Йотингер, заяви, че проектът АЕЦ „Белене” отново ще бъде разгледан заради

Бойко: Руснаците строят, ние ползваме ток без пари

Бойко: Руснаците строят, ние ползваме ток без пари

трагедията в Япония, премиерът Борисов отсече, че ще го строим. При това за без пари и с мажоритарен дял! В парламента ГЕРБ и БСП също дадоха „зелена светлина” на проекта. Двете уж враждуващи партии сключиха съглашение по между си в името на светлото бъдеще на „Белене”. Смущаващо неадекватна позиция на фона на съмненията, изразени от ЕК, както и на антиядрените реакциите навсякъде по света.

А откровената лъжа на Цветан Цветанов, че сме на финалната права за Шенген и Германия вече е съгласна с приемането ни, беше светкавично отречена от Берлин.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *