Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Германия погна Калина Илиева заради диплома менте

kli1Уволнената шефка на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева е фалшифицирала дипломата си за бакалавърска и магистърска степен от Висшия институт по техника и икономия в Берлин. Германските власти вече са започнали разследване по случая. От управата на висшето учебно заведение се заканиха да информират Брюксел за наглостта на Илиева. Това е първият случай на фалшифициране на диплома от берлинския икономически институт.

Подозренията, че Калина Илиева няма висше образование и не е

Калинка го ударила на живот в Германия

Калинка го ударила на живот в Германия

квалифицирана за поста шеф на ДФЗ, се появиха малко преди скандала с бремеността й. Именно бившите й ментори от БСП първи разкриха лъжата, която им е била добре известна. Доста йезуитско от страна на червените, тъй като майката на Калина използва партийните си връзки, за да уреди щерката да живее на държавни разноски в посолството ни в Германия. А след като се „дипломира”, госпожицата веднага е назначена като експерт към ДФЗ от тогавашния му шеф Димитър Тадъръков.

През 2009, новият земеделски министър Мирослав Найденов не само че не уволнява некадърната Илиева, ами я прави и шеф на ДФ „Земеделие”. По време на краткия си престой на новата длъжност, Калинка прави страхотни гафове, заради които в момента стотици фермери съдят

Мирослав Найденов се измъкна от отговорност

Мирослав Найденов се измъкна от отговорност

държавата в Страсбург, при това успешно. Бившата шефка на ДФЗ ще ни струва милиони. Скандалът около бремеността й и последвалото уволнение донякъде отклониха вниманието от работата на Илиева начело на фонда.

В крайна сметка, България остави Калина спокойно да се оттегли в майчинство, без да й поиска сметка за безобразията, които е вършила. Германските власти обаче няма да я оставят. За тях, Калина е извършила тежко престъпление, позволявайки си да фалшифицира официален документ като диплома за висше образование.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *