Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ГЕРБ пред разпад! Войната между лобитата разсипва партията!- с видео

gerbВ ГЕРБ се заформя истинска война! Месеци след като взеха властта, хората на Бойко започнаха да се делят на групички- според възраст и професия. Последните гласувани закони изправиха на нокти определени слоеве в партията. Липсата на обща идеология подсилва борбата на отделните лобита.

Започна се със закона за следеното в Интернет и използване на подслушвателни техники. Младите ГЕРБ-ери се изправиха срещу посивелите военни и полицаи. Първите, като поколение по-близко до информационните технологии бяха против нарушаването на личното пространство на И- сърфистите. Взело образованието си след 10-ти gerb1ноември, младото поколение застана зад правото на свободата на изказ. Бившите полицаи, от другата страна на барикадата, подкрепиха изцяло Цветан Цветанов. Сблъсъкът на поколенията в партията докара закона до едно средно положение, което отчасти да задоволи и двете мнения. За сметка на това, останаха много неизяснени точки. А закон с дупки, не е никакъв закон- само измиване на ръцете.

Законът за Генно-модифицираните организми( ГМО) също раздели партията на два лагера. Бизнес лобита, прокарващи интереси на американски корпорации или свои частни, се опълчиха на забраната. Срещу тях gmoзастанаха лекарите, които са наясно с вредните последствия върху човешкото здраве от приема на продукти съдържащи ГМО. Това доведе отново до полувинчато решение на проблема: мораториум за 5-годишна забрана върху вноса и производството на ГМО. А после не е ясно, но няма значение мандатът ще е минал- отново „Пилат-Понтийския“ принцип.

Всъщност, дали точно с тези закони трябваше да се започне. Доколкото си спомням, Борисов заяви, че първата задача на новият парламент ще е изграждането на нов изборен закон. Прилича на отбиване на номера, а на всичкото отгоре въпросните закони не са и обмислени добре, не са категорични и неоспорими. А най- притеснителното е, че още при гласуването на подобни непървостепенни като значение за нацията закони, се карат и се цепят. Какво ли ще се случи по-нататък, когато в Парламента закипи същинската работа?!

Неизпипани закони водят до протести. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *