Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ГЕРБ лъжат за бонусите: Върнаха 600 хил. лева, а са раздали – над 100 млн. лева за 2011

Над 55 млн. лева под формата на бонуси са били раздадени в Министерство на финансите през 2011 , призна си Симеон Дянков. Министърът беше принуден да разкрие истината, след като беше притиснат от „Синята коалиция”, които изнесоха данни за реалния размер на раздадените бонуси.

Дянков потвърди в писмена форма, че всичките му 11 556 подчинени са получавали близо 400 лева над твърдата си заплата всеки месец под формата на допълнително стимулиране.

Въпреки че премиерът Борисов заяви, че всички бонуси са върнати – общо 600 000 лева, изглежда това е доста далече от истината и е прибързано темата да се обявява за приключена.

От „Синята коалиция” изнесоха информация за истинските суми, които са разпределяни в министерствата през 2011 г и призоваха Бойко Борисов да спре да спекулира с въпроса.

Във ведомството на Цветан Цветанов са били раздадени 20 млн. лева. Въпреки че вътрешният министър заяви, че в МВР не е имало

Дянков крие блажната пица за министерството си

допълнително материално стимулирани, това също се оказва лъжа.

В здравното министерство пък „облажили” с 10 млн. лева повече, като част от парите са разпределени под формата на награди.

В Министерство на икономиката, енергетиката и туризма са раздадени над 4 млн. лева. Подобна е и сумата за Министерски съвет.
В Министерство на транспорта – над 2 млн. лева, данните обаче са само до месец септември.

Социалното министерство пък укрива информацията за раздаваните бонуси. От „Синята коалиция” заявиха, че ще заведат дело срещу ведомството на Тотю Младенов за нарушаване на Закона за достъп до обществената информация.

Министерството на Мирослав Найденов пък е подало неверни данни за раздадените бонуси, твърдят от „Синята коалиция”.
Крайната сметка от оповестените суми възлиза на близо 90 млн. лева. На фона на тези данни, върнатите 600 000 лева са само капка в морето.

Въпреки кризата, управляващите са раздавали с широки пръсти бонуси. Обещанията на Симеон Дянков, който всъщност е бил най- щедър към служителите си, че допълнителни пари няма да се раздават, докато е министър, се оказа поредната долна лъжа на ГЕРБ.  И е крайно време Бойко Борисов да престане да се прави на „ни лук ял, ни лук мирисал“.  Мнозинството в парламента обещаха, че предстоят промени в закона за прозрачно раздаване на бонуси.

За и против бонусите за държавните чиновници. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *