ГЕРБ излъга! Увеличиха тока с 13, вместо с 10 процента!

2

Ангел Семерджиев обяви днес, че новата цена на тока ще е с 13 процента по-висока, вместо с обещаните 10. Така преценили от ДКЕВР, като взели решението късно снощи единодушно.

Под политически натиск, естествено, но това той премълча. Изказването му предизвика взрив от реакции в парламента, а форумите зажужаха, като разбунени кошери. Обясненията на Семерджиев бяха, че НЕК търпели много загуби, защото енергията ат възобновяеми източници ставала непредвидено повече, а договорите за изкупуване на ток от „Мариците“ бил дългосрочен.

Мартин Димитров иронично каза, че правителството е постигнало рекорд и за пръв път от 22 години насам е ударило такава финансова балтия. От левицата изреваха, че е нужна незабавна компенсация на доходите на най-уязвимите групи, защото тази цена на тока ги обрича през зимата на студена мизерия. Те обвиниха правителството в мълчаливо съучастие върху падането на жизнения стандарт на бедните, болните и пенсионерите.

От своя страна ГЕРБ обвиниха Тройната коалиция, че позволила на много хора да инвестират в зелена енергия и така поставила бомба на сегашното правителство. Вие нямате срам!- категорично изрече от трибуната Мая Манолова. Във форумите хората са много по-крайни. Те поискаха оставката на Борисов и на цялото правителство за недалновидната им и антисоциална политика. Някои издигнаха лозунги „ГЕРБ равно на ГРОБ“, други призоваха за бунтове. Всичко това се случи в деня, в който Брюксел ще разследва премиера ни за криминални деяния. „Бойко, иди си сам, за да не ти помогнем“ – казаха пък представили се от младежкото ВМРО.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Някои хора се учудват?! Кажете ми една НЕ лъжа, или по точно истина от ГЕРБ. Всички крали но ни един в затвора, три години тройката виновна, народа стигна дъното и копае надолу и, и… Лесно беше като кмет да подкукуросва даскалиците да стачкуват и после им изплати заплатите, а провинцията пи студена вода от Банкя, сега е криво когато стачкуват и са недоволни. Зелена енергия, пука ми от къде идва, стига да е евтина, а разните ми там европейци като са си надсмогнали на масрафа ако ще на свещи да се топлят. И защо преференции за Мариците и зелените?? Ако започна бизнес ще ме субсидират ли или ще ми покажат среден пръст? Догодина са избори, ако Б. Борисов се кандидатира пак да гласуваме за него, но не вярвам че пак ще се хване на въдицата на Станишев и компания. И накрая човешкия материал да внимава оти зле му се пишува…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *