Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ГЕРБ искат да забранят отказа от „Топлофикация“

Управляващите искат да обвържат собствениците на жилища, обслужвани от „Топлофикация“ , да нямат право да се отказват от услугите им, нито да използват други източници на отопление. Това разкри самият зам.- министър на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов.

Според ГЕРБ – ерите не е честно щом си купил апартамент с парно, да минаваш на друг вид отопление – ток или въглища. Управляващите твърдят, че това е практика в редица европейски страни. Валентин Николов твърди, че „Топлофикация“ трябва да има повече потребители, тъй като оттам щяло да дойде намалението на цените на консумираната енергия.

Зам. – министърът на икономиката и енергетиката коментира, че въвеждането на месечното отчитане ще повиши доверието в държавната фирма. Валентин Николов обаче заяви, че ще има доста пречки за въвеждането му. Ако само един апартамент откаже да

Валентин Николов: Не е честно клиентите да се отказват от "Топлофикация"

отвори на „Топлофикация“, тогава целият блок няма да може да мине на месечно отчитане. Решението трябва да се вземе на общо събрание на етажната собственост. Спорен е и въпросът кой трябва да закупи новите уреди за отчитане.

Идеята на ГЕРБ да лиши потребителите от правото на избор как да се отопляват, е меко казано скандално. Особено след тежките сметки, които ужасиха мнозина клиенти на „Топлофикация“. Как така сметките хем са прогнозни – на базата на изразходваната енергия от предната година, хем се изчисляват по новите, по – скъпи тарифи?

От години най – голямото дразнение за потребителите е пълната липса на прозрачност в изготвянета на сметките. От километричните разпечатки хората изобщо не могат да се ориентират, но пък неяснотата дава повод на топлинния счетоводител да шикалкави.

Зам. – министъра Валентин Николов се оправда, че и сега в закона има тексове, които не допускат отказа от услугите на „Топлофикация“. Така че промените нямало да бъдат много дръзки.

Как ще се изчисляват сметките за парно. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за ГЕРБ искат да забранят отказа от „Топлофикация“

  1. simpatqga Отговор

    10.04.2012 в 18:33

    Искахте ГЕРБ ето ГЕРБ

  2. Баба Меца Отговор

    11.04.2012 в 7:16

    Другаря Николов да си взема торбичката и по най-бързият начин да се връща на село,явно е пропуснал че вече сме 21 век.Аман от некадърници и подмазвачи в това правителство -Какъв ли ще е рейтингът на правителството след това глупаво решение.Ще бъдат издухани в историята.Комунистите не си позволяваха такива забрани.Ето защо не трябва да бъдат толкова млади министрите ,онова сивото не е озряло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *