Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ГЕРБ финансирали фондация на Трактора с 371 000 лева

Алексей Петров и Бойко Борисов

Без много шум и излишни сензации, правителството на ГЕРБ е финансирало с държавни пари сдружение на Алексей Петров. Средствата в размер на 371 000 лева са отпуснати с решение на Министерски съвет от декември 2011 година, като адресат е Съюзът за стопанска инициатива (ССИ), който според запознати е ръководен именно от Трактора, пише сайта OffNews.bg. Парадоксално е обаче, че точно Алексей Петров е човекът нарочен за враг № 1 на управляващата партия и сочен за главен координатор на мафията у нас.

Предложението за държавната субсидия е представено от началника на социалното министерство Тотю Младенов и е включено като част от националния план за противодействие на безработицата през тази година. Чрез този план държавата финансира различни начинания на неправителствени организации, чрез които да се намалят нивата на безработица. Един от проектите – „Нова перспектива”, е кандидатствал именно от името ССИ.

Странното в случая е, че името на Съюзът за стопанска инициатива не е посочен в конкретното решение на Министерски съвет, а според запознати е прикрито в анекс към плана. В документа политическият кабинет одобрява отпускането на сумата от 371 000 лева за повишаване конкурентноспособността на трайно безработни на пазара на труда. В замяна на тези средства, сдружението на Алексей Петров трябва да обезпечи обучение на около 280 граждани в работоспособна възраст до 29 години, които живеят в градовете София, Русе, Смолян и Плевен.

Пари кеш

Специалисти са категорични, че това нещо може да се свърши за доста по – малко пари. Въпреки това поканата на Тотю Младенов е приета и според стенограмата на заседанието никой от колегите на министъра не е изказал несъгласие.

Според източниците, не е ясно дали премиерът Бойко Борисов е бил наясно с факта, че по този начин правителството е отпуснало крупна сума на най-големия му враг. Фактите обаче показват, че Борисов вдигнал сериозен скандал на вицепремиера Симеон Дянков, когато посетил сбирка на Съюза за стопанска инициатива, на която присъствал и самият Алексей Петров.

От министерството на труда и социалната политика се оправдаха, че законът изисква да бъдат поканени всичките девет социални партньори да предложат свои проекти по програми за заетост и обучение на безработни лица. След като поканите били изпратени, проекто – предложения били получени единствено от КНСБ, КТ Подкрепа и ССИ. Плановете са били оценявани от специална комисия и били включени в националната схема за финансиране едва след одобрението им.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=O3aq9P4qxMo

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *