Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ГЕРБ дават „Горубсо“ на бивша фирма на „Мултигруп“

Миньорите от „Горубсо“ – Мадан най – после си получиха заплатите, което е единствената добра новина за работниците в предприятието. След тежки преговори вчера, с участието на Бойко Борисов, концесията върху мината беше предоставена на „Върба Батанци“ АД, с управител бившия кадър на „Мултигруп“ Николай Вълканов.

Бизнесменът ръководи от дълги години „Минстрой“ , който е единият от акционерите във фирмата – спасителка на „Горубсо“. Във „Върба Батанци“ АД участват и КЦМ. „Минстрой Холдинг“ бяха подизпълнители по проекта „Цанков камък“ и именно те платиха 1 млн. лева хонорар на Ахмед Доган за консултантски услуги.

Връзката между лидерът на ДПС и Николай Вълканов е „Мултигруп“. Шефът на „Минстрой“ е бивш вицепрезидент и на корпорацията

Николай Вълканов е бивш вицепрезидент на "Мултигруп"

на покойния Илия Павлов. Вълканов успешно съвместявал години наред двете длъжности. Неговата „Минстрой“ и „Мултигруп“ имали и едни и същи счетоводители. През годините никога не е било тайна, че холдинга на Вълканов е тясно свързан с корпорацията на Илия Павлов.

Лидерът на СДС Мартин Димитров порица избора на новите концесионери и обвини правителството на Борисов, че раздават държавни предприятия на компрометирани лица, свързани с БКП, ДПС и БСП. Той постави под въпрос доколко „дясна“ партия може да бъде ГЕРБ.

Други критици на правителството пък посочват, че сделката за „Горубсо“ е поредното доказателство за задкулисно съглашение между Ахмед Доган и Бойко Борисов. Факт е, че освен атаките срещу БСП, премиерът и управляващите „пропускат“ другите участници в тройната коалиция – ДПС. Преди изборите Борисов яростно хулеше партията на Доган, а и него самият, но след като взе властта престана. Разиграват се само вербални схватки от време на време между ДПС и ГЕРБ, но министрите на Доган така и не бяха разследвани за дейността си.

Бойко Борисов с гордост обяви новия собственик на „Горубсо“. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за ГЕРБ дават „Горубсо“ на бивша фирма на „Мултигруп“

 1. анТИКВАР Отговор

  11.04.2012 в 19:41

  „Вкалинчихме”ли се?
  Това е една от думите, която охарактеризира случващото се в държавата ни през последните 33 месеца.
  „Има човек-има проблем…”, „Кадрите решават всичко”, „Не е важно дали котката е черна или жълта, важното е да лови мишки”…….Няма да продължавам с великите мисли. Факт е, че „човешкият фактор” е изключително важен за успехът във всяко едно направление на общественият живот . Държавите, организациите и фирмите, които са разбрали това—имат просперитет. Тези, които залагат на шуробаджанащината и на калинките, стигат до „кривата круша”. Не случайно, през последните месеци областта ни стигна дънното в много направления от обществено- политическият ни живот. „Връх на сладоледа” обаче е последното назначение, което ГЕРБ направиха в структурата на НОИ в гр.Смолян. За шеф на структурата беше поставено лице, което в продължение на 4 години е било директор на предприятие, натрупало над 7.5 млн.лева задължения към осигурителната система, 1,2 млн. към работници и т.н. Такъв парадокс едва ли съществува в световното държавно или фирмено управление.
  Крайно време е в милото ни Отечество, хората да бъдат преценявани само и единствено по техния професионализъм и лоялност към провежданата държавна или фирмена политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *