Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Георги Първанов цункал Жени Марчева в продължение на година

Държавният глава спасява засуканата Жени си от уволнение

жени марчева

„Щях да се гръмна при мисълта, че съм станала известна заради едно интервю с Бойко Борисов. Не съм искала да влизам в устата на хората. Просто си свърших съвестно работата и не му позволих той да води хорото. Опитвам се винаги да слушам събеседника и да му задавам адекватни въпроси в точния момент независимо дали това му харесва или не“, категорична е Жени Марчева.

Съвсем наскоро тя получи нелеката задача да замени Росен Петров в неделното му шоу. Титулярът на рейтинговото публицистично предаване реши да предаде досегашните си партньори и доста внезапно стана от стола на водещия. На Жени й се наложило най-бързия начин да влезе в новото си амплоа в Би Ти Ви. След напускането на Росен повикаха на пожар Любо Нейков да обяснява как ще спаси едно от най-гледаните предавания. Продуцентът реши да заложи на Жени и тя прие, без да прави драми. И преди й се е налагало
да работи под напрежение.

Единственият проблем е, че шефовете от „Дрийм тийм“ не искат категорично да заявят какви са бъдещите им планове. Жени е пожелала да получи твърд договор, но такъв все още няма. Тормозят я слуховете, че в момента подготвят друг водещ и нея едва ли не са я ползвали като временно решение на проблема“, говори се в Би Ти Ви. Марчева е категорична, че ако й наредят отново да засвири втора цигулка, ще се махне на мига.

„Няма да допусна някои да си играе с мен и моментално ще се махна, ако си играят с мен. Близките ми ме познават добре и знаят, че взимам бързо важните решения в живота си. Едно време без много замисляне напуснах БНТ, за да отида в „Дарик“. След това също толкова бързо се върнах в сутрешния блок на държавната телевизия, защото прецених, че ми е време отново да застана пред камера. Преместването ми в Би Ти Ви също не съм го мислила много. Бях се убедила, че работата в сутрешен блок не е за жена с две малки деца. Миа нямаше още годинка, а Моника беше на три. Будеха се от сън, а майка им не беше до тях. Заради тях напуснах БНТ и сега съм убедена, че съм взела правилното решение“, признава си Жени Марчева.

За себе си тя твърди без излишна скромност, че е една от най-съвестните дами в професията. Колегите й в телевизията ще се юрнат към ведомственото барче на импровизиран купон, а тя ще остане до късно пред бюрото, за да си подготви нещата за утрешния ден.

„Интересното е, че като малка бях доста по-нехайна към целия свят. Стигна се до един момент, в който родителите пожелаха да проведем труден разговор. Баща ми ме попита дали не е време да се стегна и да реша какво ще правя с живота си. Явно думите му са ми направили необходимото впечатление и си седнах на дупето, за да уча. След това започнах стъпка по стъпка да се развивам и в нито един момент не се поблазних отново да се отдам на купонджийски страсти“, разказва телевизионерката.

Тя е категорична, че получава най-ценните си професионални и житейски уроци, докато се изявява като репортер на „Дарик радио“. Малко след като постъпва в медията, я командироват да отразява заложническата криза в Москва през 2002 г. Терористи превземат театъра на „Дубровка“, а при последвалата неуспешна спасителна операция спец частите пускат отровен газ и загиват 150 души.

„Никога няма да забравя какво преживях в Москва. В продължение на 4 дни живях на улицата като куче. През нощта температурата падаше под нулата, а и почти през цялото време валеше дъжд. Така и не ми остана време да отида до хотела си, който бях резервирала предварително. Страхувах се, че спецчастите всеки момент ще атакуват и аз ще изпусна новината. Стоях на метри от екипа на СММ и не спирах да предавам, без да се усетя, че така мога да хвана двойна бронхопневмония или в по-добрия случай да рухна от физическо и психическо изтощение“, спомня си Жени.

Не по-малки премеждия й се случват в Либия, докато отразява процеса срещу българските медицински сестри. По време на едно от преките й включвания за радиото тълпата я нарочва и към нея започват да летят тежки павета.

„Сега ми се струва, че всичко това не ми се е случило на мен. Може и да звучи високопарно, но не бих заменила тези моменти за един спокоен и уреден живот. Много от колегите ми в телевизията могат да се похвалят единствено с някоя по-напрегната пресконференция, а аз видях какво е да си под директен обстрел на барикадата. Изпитанията ме превърнаха в боец и няма как сега да се стресна, че трябваше на пожар да спасявам положението“, категорична е Жени.

Въпреки че е щастливо омъжена, клюките не подминават и нея. Преди години усилено се говори, че тя е особено близка до президента Георги Първанов. Някои дори са категорични, че близо година Жени Марчева е била любовница на държавния глава. Именно на връзката й с него се дължало връщането й в екипа на БНТ. Естествено, Марчева категорично отрича да има всякакви други, освен чисто професионални отношения с агент Гоце.

Георги Първанов

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *