Георги Коритаров: Станах агент на ДС от патриотизъм

2

коритаровЖурналистът Георги Коритаров смая зрителите с наглед искрената си изповед. Когато дошли да го вербуват за агент на ДС, той веднага се съгласил, защото смятал, че по този начин помага на държавата си.

Вярно било, че се скатал от казармата с връзки. Родителите му изкарали фалшиво медицинско, че бил болен от епилепсия. Коритаров с радост служел на Държавна сигурност, уверен, че така е правилно. Даже синонима сам си избрал – Алберт, понеже много харесвал Алберт Айнщайн. Той слухтял дали колегите му в университета, а после и в медиите нямат разни настроения против властта и пишел доклади до отговарящия за него офицер. подкупЗа поведението им, за приятелите им, за вицовете, които разказвали, за връзките, които имали.

Нито един лев не съм взимал, каза обидено Кориторов. Правех всичко безплатно за родината. Кой знае защо потресеният Карбовски не му повярва, че е било от патриотизъм и агентът започна горещо да го уверява, че нямал никаква корист. Журналистът бил в шесто управление, където не се работи точно за родината, а се пишат доноси за приятели, колеги, пречи им се да израснат професионално и да влязат в партията, ако имат желание. Понякога такива агенти се престаравали и като не могат да снесат истинска информация, си я измисляли. Агент Алберт обаче явно се гордее с натворените мръсотии и в момента се подвизава като водещ при Люба Кулезич. Работейки за родината..

ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/kvkFqiq7RUU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Хвала бе! Браво! Говориш си с приятелите. Гледаш ги честно в очите, а вечер тихичко пишеш доноси срещу тях. И сега се хвалиш.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *