Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ГДБОП тарашиха музикант от „Шоуто на Слави” без заповед за обиск

ГДБОП тарашиха музикант от „Шоуто на Слави” без заповед за обиск

Барети на ГДБОП нахлули в частна собственост на музиканта от екипа на Дългия Илия Илиев без заповед за обиск. В ефира на бТВ за инцидента разказа потърпевшият Илиев. По неговите думи, маскираните нахлули без надлежно разрешение и го заплашили, че ще го карат да лази по земята, ако не отвори доброволно. Случаят станал около 9 сутринта в четвъртък.

Илиев разказва, че получил обаждане от майка си, която го алармирала за искане на ГДБОП да обискират негово складово помещение. След като отишъл на мястото, Илиев попитал дали имат разрешение за обиск, но баретите не му представили такова. Музикантът говорил с униформена служителка, която се представила под името Малакова. Когато Илиев настоял да получи заповед за обиск, разрешаваща на полицаите да влязат в собствеността му, служителката атакувала със заплахата, че ще го накарат „да лази и да кляка”, ако не изпълни техните разпоредби. За да запази добрият тон, Илиев отворил помещението.

ГДБОП тарашиха музикант от „Шоуто на Слави” без заповед за обиск

Складът бил отдаден от музиканта под наем на счетоводна фирма от 1 февруари тази година. Той обясни, че първоначално искал да прави музикално студио, но тежката икономическа обстановка го накарала да се откаже от замисъла си. След това решил да пусне помещението под аренда.

„Ако трябва, ще поднеса извиненията си на България при положение, че с нещо съм сгрешил. Държа обаче съответните органи да кажат дали съм прегрешил, защото ако не съм, не знам вие как ще се извините” – категоричен е Илия Илиев.

Юристът Николай Хаджигенов заяви, че това е очевиден случай на полицейско насилие в най-чиста форма. Той обясни, че все пак имало вратичка в закона, която позволява на полицаите да правят тараш при особени случаи. Такива били ако някъде се укрива опасен рецидивист, в момента се извършва престъпление или има сигурни данни, че в дадено помещение се съхраняват наркотици. В случая на Илиев обаче нямало никаква неотложност  и поради това е извършено нарушение.

От „Шоуто на Слави” призоваха началниците на ГДБОП и ДАНС да проведат цялостно разследване, което според тях трябва да приключи с оставки. „Полицията е длъжна да защитава гражданите, а не да ги тероризира” – категорични са артистите.

Виж видео

http://www.youtube.com/watch?v=Dj1BnX2Te-w

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *