Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Гавра! НОИ пак бави болничните

НОИ отново бави болничните

Въпреки че преди цели четири години уж бе приета реформа болничните да се изплащат на служителите до максимум 15 – ет работни дни и с това се очакваше  да се сложи край на безцеремонното бавене на парите на хората, тормозът от страна на НОИ и днес продължава. Масово служители пропищяха, че чиновниците на НОИ системно бавят обработването на вездесъщите документи и съответно и превода на парите на хората, които и без друго се намират в неблагоприятно положение.

Хората с месеци чакат обезщетенията си

Попарали се от наглостта на института разясняват, че гаврата им с хората няма граници. Масова практика е след като си бил в болнични да се върнеш на работното си място и едва след 2, 3 месеца да получиш своето обезщетение от НОИ.

От самия институт потвърдиха, че има доста подадени листи от началото на март месец,  които те все още обработват,  но това било не по тяхна вина, а на работодателите,  които масово подавали документацията с редица несъответствия. По – съвестни и добронамерени служители на НОИ обаче признават, че забавянето с болничните е изцяло по тяхна вина, тъй като не им достигало времето да прегледат всички листи на време, в следствие на което страда единствено обикновения данъкоплатец.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Гавра! НОИ пак бави болничните

 1. Желева Отговор

  09.05.2013 в 10:38

  Пълно безобразие от страна на НОИ отново ,вече сме средата на май а те ми бавят болничен за април понеже правели годишно преизчисление и дори тази седмица нямало да има плащания а трябваше да ми платят преди 2 седмици .!!!

  • Христова Отговор

   15.05.2013 в 21:17

   Моят болничен за април също не е изплатен, лично отидох в НОИ за да проверя(нямам ПИК-не съм ползвала болнични от много години и не ми е трябвал) , първо ме наругаха едно хубаво, че си търся заплатата, после ми обявиха,че закъснението е „качено “ в интернет, а накрая ме нарекоха тъпанарка, че „нямам“ компютър“ и „не разбирам“ от интернет…
   Да се чуди човек, да се смее ли, да плаче ли….

   • иванова

    12.06.2013 в 17:08

    аз нямам болнични за април за раждане малкия направи три месеца нямам пари обадих се в нои а сложител от нои ми каза да неги занимавам за глупости

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *