Гавра! Лекари взимат по 3 лева за въпрос от пациент

1

taksaВ поликлиниката в Банско вече има нова услуга – достъп до информация. Тя вече е регламентирана и оценена. Доказателството за това  е залепено на вратата на лекарски кабинет и е написано „Такса за „Аз само да попитам” – 3 лева“. Предупреждението е поставено от д-р Георги Кушлев.

Според лекаря причината е  основателна. Той твърди, че много пациенти пререждали другите с мотива, че само ще питат нещо, а понякога това питане продължавало доста по-дълго отколкото рутинен преглед, защото след първия въпрос, следвал нов и нов и му губели времето.

Д-р Кушлев се оправда, че табелата имала възпиращ и възпитателен характер и не ставало дума за таксата, а да се спрат хората, които имат нещо да питат. Самият той изплагиатствал идеята от свой софийски колега, който си бил сложил подобен надпис. То даже има и лека закачка в нея, смята докторът.

Пациентите обаче не мислят така. Някои се подсмивали, а други се възмущавали. Назначени са ми изследвания. Трябва да попитам готови ли са. Значи ли, че трябва да платя за въпроса си, ядосва се възрастен мъж. Майка ми е неподвижна вкъщи. Трябва да я прегледа този лекар. Аз нея не мога да я доведа, нито да чакам дългат опашка пред кабинета. Нужно ми е да се уговорим как да стане прегледа. Защо трябва да плащам такса и за това, кахъри се млада жена.

Ние не разчитаме на тези пари, оправда се лекарят. Първият, който даде 3 лева и попита как съм, беше един наш колега”. Надписът има много добър ефект, учи на дисциплина и на уважение към времето ми, категоричен е той. Дали обаче от Касата мислят същото и няма да глобят лекаря за нерегламентирана услуга? Извън всичко той не издава касова белажка за трите левчета за въпросче, не издава и за другите три, които хората плащат като потребителска такса.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/T33GvsZRygs

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. За такива дребни питания вчера чаках 1.30 мин.При трима човека преди мен,минаха 10 човека с питания.Е майната му поне ще има възпиращ ефект,няма 10 бабички да питат как да си пият лекарствата а ние да чакаме за преглед.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *