Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Гастарбайтерите ни масово изоставят децата си в България

Все повече родители оставят децата си да живеят сами в България…

Все по – голяма  част от българските гастарбайтери изоставят децата си самички да се справят у нас, докато те заработват в чужбина, за да им осигурят поне прехрана. До това заключение стигнаха педагози след  като ученик  от търновското училище „Емилиян Станев“ секна часа по математика на съучениците си с пистолет в ръка.  Както се разбра впоследствие  детето е изоставено да се справя само в старата столица, тъй като родителите му заработват в чужбина, а по – големият му брат на когото са го поверили е заминал да работи в столицата, тъй като не си е намерил работа във Велико Търново. След случая момчето  е поверено на Дома за  временно настаняване в Горна Оряховица.

Родителите работят за някой лев в чужбина, но оставят децата си да се оправят сами…

Директорката на инспектората по образованието Розалия Личева пък разясни, че все повече деца от старата столица  биват изоставяни да живеят сами и поради липсата на възрастен човек,  който да им обърне нужното внимание в крайна сметка свършват в дома за малолетни и непълнолетни в Горна Оряховица. Друго често срещано явление е, че дори дечицата да успяват да се справят самички у нас,  те често пътуват да погостуват на техните в чужбина и отсъстват от училище в продължение на поне 40 дена.

След като се върнат малчуганите се връщат към занятията, но са значително  изостанали от нивото на връстниците си и въпреки техните и усилията на учителите им,  те неминуемо губят много от учебния материал, докато са зад граница  и не съумяват да наваксат всичко, разяснява притеснена шефката на образованието.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Гастарбайтерите ни масово изоставят децата си в България

  1. кавала Отговор

    24.01.2012 в 20:35

    на такива родители да им се отнемат правата , майката да се кастрира , а на бащата да се извади едното мъдо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *