Галя Щърбева още скърби за убитото си гадже Боби Цанков

4
Галя Щърбева
Галя Щърбева

Галя Щърбева днес минава за красавица, но в тийнейджърските си години никога не е ставала обект на обожание. В гимназията водещата на „Календар“ била невзрачно и скромно момиче, на което съучениците постоянно се присмивали. Не ходела по дискотеки и все страняла от връстниците си. Вместо да купонясва, предпочитала да си стои сама вкъщи и да пише стихове, изливайки скритите си емоции върху белия лист. Родената в семейството на учителка и инженер журналистка завършила столичната Трета английска гимназия. В училище изкарвала шестици по всички предмети- от физика до история, но определено имала афинитет към хуманитарните специалности. Любими й били литературата и чуждите езици.
Тогавашната визия на Галя Щърбева нямала нищо общо с днешната. Галя била слабовата, прегърбена и ходела скромно облечена. От срамежливост дружала само с една от съученичките си – Босилена. Тя също като нея залягала над учебниците, дори и в галя щърбевамеждучасията. „Не се отделяхме една от друга. Движехме винаги заедно и умишлено се изолирахме от другите. Бяхме аутсайдерите на класа“, признава тв. звездата.
Неприятни школски спомени тя започнала да трупа още от първия си учебен ден. Тогава облякла най- ххубавите си дрехи и придружена от родителите си, с букет в ръце, тръгнала към школото. По пътя обаче някой я замерил с изгнила ябълка и съсипал празничния й тоалет. Наложило се Галя да се връща вкъщи и да се преоблича. „Отиде ми на кино и прическата и всичко! Едва сдържах сълзите си…“, разказва първолашките си неволи водещата на „Календар“.
Екранната партньорка на Косьо Филипов успяла да се социализира чак когато станала студентка. Приели я да следва финанси в УНСС, но не след дълго тя осъзнала, че сметките и изчисленията не са истинската й стихия. Тогава се прехвърлила в специалност „Журналистика“, където завързала голяма част от приятелствата си.
През 99-та г. вече 22-годишната Галя Щърбева решила да се пробва като стажант в телевизията. Понеже се била разхубавила, вратите на медията се оказали широко отворени за нея. Галя първоначално се подвизавала като репортер, а междувременно сигаля щърбева докарвала странични доходи и като манекенка. В този период загърбила детското си хоби да пише стихове и все по-често започнала да се отдава на бурен младежки живот. Радвала се на засилено мъжко внимание и флиртуването й харесвало. Според запознати, точно тогава срещнала радиоводещия Боби Цанков, който и след разстрела му си останал голямата любов в живота й.
След като натрупала опит като репортерка, Щърбева се издигнала до водеща на кратки новинарски емисии. Нейн първи партньор станал Юксел Кадриев. Днес той е колега на Ани Салич в БТВ, но навремето бил звезда за Нова тв. В медийните среди мълвят, че именно Юксел Кадриев е човекът, разкрил на Галя Щърбева тънкостите на екранното присъствие.
След напускането на Кадриев, Щърбева влязла в тандем с Асен Инджев. После пък мястото до нея в студиото заел Косьо Филипов. С екссъпруга на палавата синоптичка Божана и в момента са екип в централните информационни емисии през уикендите.
„Сменила съм трима екранни партньори досега. Но като че ли се чувствам най- сигурна когато съм сама“, споделя чаровната телевизионерка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. много е сладка Галя Щърбева не е важно каква е била на училище важното е че сега всеки би я искал

  2. Интересно коя е трета английска,аз знам,че в София има само 2 анг.гимназии.Другите са с разширено изучаване на езици,но не английски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *