Гълъбин Боевски остава зад решетките

0
Свилен Нейков против Боевски

Спортният министър Свилен Нейков е сред малцината, които са отказали до момента да изразят подкрепата си към Гълъбин Боевски пред бразилските власти.

Известният юрист, който е член на Международния арбитражен съд в Лондон, изрази учудването си, че министър Нейков не е дал рамо на Боевски след задържането му. До момента шампионът е получил подкрепа в писмен вид от ръководството на Българския олимпийски комитет начело с шефката Стефка Костадинова, от Столичната община, тъй като е почетен гражданин на столицата, и от многобройни членове на родната федерация по вдигане на тежести- в това число световни и европейски първенци.
Всички тези положителни характеристики ще бъдат представени пред съда в Сао Пауло. Единствено спортният министър не е подкрепил обвинения в наркотрафик шампион.

“ В началото на седмицата ще внесем искане, с което Боевски да бъде освободен от затвора за чужденци, в който е настанен сега и поставен под домашен арест“, подчерта адвокат Дерменджиев. Той ще защитава Боевски в тандем със свой колега юрист от Бразилия.

Боевски под домашен арест

Очаква се в началото на следващата седмица прокуратурата в Сан Пауло официално да връчи обвинителния акт на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести. 36- годишният щангист, който бе арестуван на 26 октомври на летището в Сан Пауло с два килограма бял прах пред очите на дъщеря си Сара, ще се изправи пред магистратите в понеделник или вторник.

“ Тогава за първи път ще видим в какво точно е привлечен към отговорност Гълъбин Боевски“- каза адвокат Дерменджиев. “ След връчването на обвинителния акт ще имаме на разположение 10 дни, в които да подготвим защитната си стратегия“, уточни още юристът.

В случай че съдът уважи искането му и пусне Боевски под домашен арест, той ще може да се настани в стая в апартамент на наша сънародничка, която живее в Сан Пауло. Семейството на Боевски е договорило и месечния наем- 250 евро. Очаква се при Гълъбин в края на седмицата да замине и нежната му половинка Красимира.

ВИЖ ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *