Фризьорските салони вече със звезди

0

 

Фризьорите, козметиците, маникюристите и другите спецове по красотата ще имат звезди на салоните си. За това настояват от Асоциацията на малките и средните предприятия от индустрията за красота и здраве. Причините са, че много случайни хора влизат в професията, всеки безработен се пробва да лакира нокти и да прави масажи против бръчки, без да има необходимата подготовка.

Затова от асоциацията настояват всеки от бранша да има диплома  или сертификат и да бъде записан в единен регистър. Те искат и да не се разрешава откриването на квартални салончета от неспециалисти, както и категоризация. В зависимост от нужното оборудване и различните помещения за масажи, маникюр, козметика и фризьорски услуги, както и самата обстановка, ще се прави съответната категоризация. От нея пък ще зависят цените в салона за красота. Не може да ти правят косата, на два метра от теб някой да си прави маникюр, а зад завесата да има кушетка за епилация и всичко това на площ двайсетина квадрата. Трябва да има отделни помещения за различните процедури  или поне обособени места, настояват коафьорите.

Не може и фризьор без диплома да вземе за едно издухване на косата 20 лева, а специалист 10, само защото около него има силна конкуренция. Особено настоятелни са от бранша за козметичните услуги, където хората започват работа след едномесечен курс. Те буквално се учат върху клиентите си, а понякога си позволяват и процедури, с които могат да им навредят. За отстраняването на бенки и брадавици да се изисква сертификат и поне здравен курс, защото там има опасност и за живота на пациента, искат още от Асоциацията.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 
http://youtu.be/Rmoc824uf7U

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *