Fox News: Санкциите срещу Русия ще Погребат Америка!

2

Белият дом унищтожава САЩ, прикривайки това зад лозунгите за „борба с Русия“, твърди наблюдателят на Fox News Тъкър Карлсон. Сега това не се забелязва особено осезаемо заради невероятната истерия в медиите. Но съвсем скоро ще ни удари като всепомитащ ураган.

Вероятно се чудите дали историците ще могат да погледнат назад след много години и да забележат удивителното съвпадение във времевите препратки? Забелязахте ли го? Сега ще обясня. Точно в момента, когато извънредните правомощия, които нашите лидери си бяха дали за борба с COVID-19 и случаите на заразените започнаха да намаляват, нашето правителство започна активно да говори за конфликт с Русия, а след това – под прикритието на този конфликт – удължи тази изкуствено раздухана медицинска криза и си гласува извънредни правомощия за водене на война.

Без да се замисля и за секунда, администрацията на Байдън обяви пълномащабна икономическа война на суверенна държава. На Русия. Нека ви напомня, че в Украйна нито един американец не беше убит. Никой не е нахлувал или нападал Съединените щати. И все пак, без смислен публичен дебат и при липса на действия на Конгреса, администрацията на Байдън унищожи националната валута и след това я изхвърли от международната банкова система, съсипвайки собствените си хора.

Тогава администрацията на Байдън започна да изземва частната собственост на хора, свързани с тази държава, без съдебни заповеди и при игнориране на всички законови процедури – без дори да си направи труда да обясни на тези хора какво престъпление са извършили.

Нито едно американско правителство не е правело подобно нещо. Ако има нещо, което правителството на Съединените щати винаги е защитавало енергично, това е било върховенството на закона. Целостта на тази система винаги е била най-важният компонент, но сега всичко се промени.

Оказа се, че всичко досега е било просто един етап от развитието на САЩ и този етап свърши. Тъй като целта беше Русия, малко американци забелязаха несъответствията. Американците подкрепиха действията на правителството. Почти никой не се спря и не се запита до какво може да доведе всичко това.

Колко време ще мине, преди нашите лидери да предприемат подобни криминални действия и срещу своите вътрешни врагове тук, в Съединените щати? Колко време ще мине, преди лично да ви обвинят в заговор или държавна измяна или друго трудно дефинируемо престъпление, да ви обявят за враг на държавата и да ви конфискуват имотите и банковата сметка?

Нещо подобно се случи наскоро в Канада. Но ние не смятаме, че това може да се случи в Съединените щати. През повечето време просто не мислим за това. Сега мислим за Украйна и това може да се нарече друга промяна. Социалните мрежи и стоящите зад тях технологични монополи сега имат безпрецедентен контрол върху настроенията и нагласите на американското и западните общества, като на практика отменят раздел 230 [от Закона за етиката на комуникациите от 1996 г.] и всички дребни реформи, които Конгресът обсъжда в момента.

Но сега всичко изглежда като шега. Твърде късно е. През Средновековието дори църквата е имала по-малко власт над мислите и настроенията на обществото, отколкото Facebook, Google и Twitter днес.

През последните две години наблюдавахте как тези компании решават кого вие, американците, трябва да мразите. В съответствие с техните насоки нашите граждани прилежно смениха аватарите си в социалните мрежи със символи на движението BlackLives Matter, после ги смениха със свои снимки със защитни маски, а сега пък с украинското знаме.

Всеки от тези етапи беше криза и всяка криза беше прецизно организирана и после още по-прецизно раздухвана и информационно направлявана от Силиконовата долина по нареждане на Белия дом. Как може човешкият мозък да устои на подобно нещо? Как можеш да разбереш това? Наистина е невъзможно. Яснотата и обективността на възприятието изчезват. В условията на такава истерия дори познанията ти за близкото минало просто се изпаряват. Важно става единствено изкривеното настояще, което ти поднасят в социалните мрежи.

На сутринта, когато Русия започна специалната си операция на територията на Украйна, вероятно сте обсъждали различни теми – COVID-19, престъпност, ситуацията на южната граница. Но всичко изведнъж се промени. За голямо облекчение на Белия дом, всички тези теми бяха незабавно забравени – може би дори завинаги.

Никое общество никога не е било подложено на такива фини манипулации, на които е подложено сега нашето общество. Но въпреки факта, че технологичните монополи работят на пълни обороти и до прегряване в червено, за всичко има граници, някои теми не могат да бъдат скрити, а една от тези теми е инфлацията.

Google може да изтрие всички неудобни резултати от търсенето, които иска, но все пак вие ще научите колко струват хамбургерите и бензина, защото шофирате и ходите по магазини и бензиностанции. Много добре знаете колко висока е инфлацията и тя е висока. Всъщност инфлацията сега е толкова висока, че тревожи дори богатите – и при това ги тревожи не в някакъв абстрактен смисъл, като например, здравето на страната ни в дългосрочен план.

Въпреки че и това е притеснително. Хората, които правят 250 000 долара годишно, се притесняват, че вече няма да могат да живеят по начина, по който са живели досега. Може и да не им съчувствате, но нека разгледаме нещата в по-широк контекст.

Представете си, че правите 50 000 долара годишно — или 30 000 долара както живеят 80 % от американците — няма как да не сте ужасени от това високо ниво на инфлацията у нас. Със сигурност вече сте ужасени.

Какво причинява такава инфлация? Какви са причините за нея? Ако искате да знаете отговора на този въпрос, най-бързият начин да го направите е да чуете какво точно отричат нашите политици. Ако ви кажат, че нещо не е причина за инфлацията, то почти сигурно точно то е причината за инфлацията. Сега нека си спомним, че Джо Байдън вече ви каза, че държавните разходи нямат нищо общо с проблема с инфлацията.

Президентът Джо Байдън: „Ние сме на прав път. На път съм да стана първият президент в историята, който намали дефицита с повече от 1 трилион долара само за една година. Уморих се да повтарям. Трябва да се говори за това, защото американският народ смята, че причината за инфлацията е увеличаването на държавните разходи, което просто не е вярно.

Вероятно казвате: „Е, това е Джо Байдън. Джо Байдън никога не е имал истинска работа. Дори преди да остарее и оглупее, той пак не беше много умен.“ Не се заблуждавайте. В този случай Джо Байдън беше наясно, че лъже. — Просто не е вярно — изпищя той. Наистина ли? Как може това да не е вярно?

Забележете, че той не ви казва защо „просто не е вярно“, защото всъщност това е неоспоримата, неподправена истина. Инфлацията е „функция“ на паричното предлагане в обръщение. Колкото повече пари са пуснати в обръщение, толкова по-малка е тяхната стойност.

Дори Джо Байдън разбира това. Месец след като Байдън встъпи в длъжност, количеството долари в обръщение скочи рязко – по-драматично от всякога преди – и продължава да нараства месец след месец, докато администрацията и Конгресът продължават да вкарват прясно напечатани и непокрити с нищо долари в икономиката. Ето защо в момента сме изправени пред историческа инфлация – те са отпечатали твърде много пари. Ето това не е цялата история. И честно казано, трябва да се каже, че печатането на лавината от кухи долари не започна с Байдън.

В рамките на месеци след финансовата криза от 2008 г. Федералният резерв получи спешни правомощия да реагира на финансовия срив. Сега, ако забелязвате, се очертава модел – нашите лидери осигуряват изънредни правомощия за себе си в криза, която самите те са създали – ако мислите така, вероятно не сте много далеч от истината.

Но във всеки случай след кризата от 2008 г. Федералният резерв намали лихвените проценти почти до нулата и започна да печата пари. Това трябваше да спаси икономиката ни и може би щеше да я спаси, ако беше спряло в някакъв момент. Но Фед не спря. Това мощно печатане продължава и до днес. Това продължава вече 14 години и не спира. Това, което трябваше да спаси нашата икономика, всъщност я унищожи.

Няколко пъти през последните 14 години по-благоразумни служители на Фед говореха за изоставяне на спешните мерки и повторно въвеждане на реалистичен поглед върху нещата в американската икономика – отново разчитайки на пазарните сили. Помните ли тези хора? Но всеки път, когато заговаряха за това, Уолстрийт организираше мощни протести.

Растежът на заплатите и производителността на икономиката в Америка се забавиха, но пазарът на частни самолети беше във възход. По този начин инфлацията на активите подкрепи богатството на много членове на богатия ни елит. Първо купуваме неща, а след това ги продаваме на по-висока цена. И не е нужно да правим нищо друго.

Никое общество не може да издържи дълго по този начин, защото по същество тази схема е непродуктивна. Това е игра на „руска рулетка“. Това е пирамида, но ние продължихме да я играем над 14 години и вследствие на това икономиката на Съединените щати беше деформирана както никога досега. Още по-малък брой хора са придобили още повече богатство.

Федералният резерв е наясно с това. Неговите служители не са глупави. Те разбраха, още стартирайки тези процеси и че повечето от тях са опасни и вредни за Америка и трябва да се ползват много внимателно. Но истината е, че никой не можеше да ги спре.

Съветът на Федералния резерв знаеше, че пазарите ще се сринат, ако се опитат да отстъпят. Това е класическа схема на Понци – чиста измамна пирамида. Това беше престъпна злоупотреба с нашата икономика, но никой не можеше да спре процеса от страх, че всичко ще се срине. И сега стигнахме до последния етап. Фед изчерпа запаса си от трикове.

Проблемът е в инфлацията и някои икономисти призовават за ограничена инфлация в определени периоди от време – някои експерти в Давос призовават за това от години. Но проблемът с това ниво на инфлация е, че няма начин да се поправи ситуацията, да се измъкнем от нея.

Фед вече не може да направи никаква манипулация, за да намали безболезнено цените на газа от $7 за галон. Тоест, когато стигнете до състоянието, в което сме сега, има само две възможности. Можете да се преструвате, че нищо не се случва, или можете да обвините някой друг за това, което ви се случва. Белият дом се опитва да направи и двете. Ето думите на министъра на финансите Джанет Йелън, която избра първия вариант:

Министърът на финансите Джанет Йелън: „Ние наистина защитихме по-голямата част от американците от тежките последици на финансовата криза, причинена от пандемията, така че като цяло сме в добро финансово състояние и сме готови да похарчим достатъчно, за да стимулираме устойчивия растеж в Съединените щати, икономика, и вече виждаме резултати на пазара на труда“.

Сигурно си задавате въпроса: когато гледа в камерата и говори подобни нелепици, тази жена наистина ли вярва, че ще успее да убедите поне един човек в истинността на думите си? Ала не, тя твърди: Всичко е перфектно. Трябва да сте благодарни за нашето мъдро управление на икономиката на страната.

Нека ви напомня отново, че жената, която каза тези думи, Джанет Йелън, беше председател на Федералния резерв в продължение на четири години, така че ако някой е виновен за катастрофата, която преживяваме сега, това е и Джанет Йелън.

И така, тя знае, че лъже, и не лъже особено убедително, защото – повтарям – американците разбират състоянието на икономиката на страната, защото живеят в нея. Ходят да пазаруват. Така че, ако трябва да лъжете за причините за това, което се случва, трябва да се подготвите по-добре – а не просто да се преструвате, че нищо не се е случило. Трябва да намерите виновника… И именно по тая причина Белият дом инструктира прессекретаря на Байдън да направи видео за Владимир Путин. Не пропускайте да го погледнете.

Говорителят Джен Псаки: „Възможно е да сте забелязали тази седмица, че цените на бензина се покачиха. Бих искал да ви разкажа малко за това защо се случва. Много от това е свързано с Владимир Путин. В Америка имаме възможност да произвеждаме много повече, но отчасти това зависи от петролните компании.

В момента има 9 000 одобрени, но неизползвани разрешителни, които нефтените и газовите компании могат да използват за увеличаване на производството. Ето защо президентът се фокусира толкова много върху инвестирането в технологии за чиста енергия, за да можем да разчитаме на тях а не да зависим от президентът Путин, от това какви цени на горивата ще определи .

Бих искал да ви кажа защо това се случва. Какво, работите ли върху друго съобщение за пресата в момента? Нищо не разбирате. Вие сте просто прессекретар. Моля, гледайте си работата. Псаки обаче се опитва да ни убеди, че петролните компании – за които знаем, че са много алчни – всъщност не искат да правят още повече пари. Това е тяхната истинска тайна и затова не искат да произвеждат повече петрол – просто не им трябва повече петрол, защото са петролни компании и се придържат към принципите на алтруизма и т.н.

Псаки сигурно е научила това в курса си по джендърни проучвания в колежа Оберлин. И сега тя ни го разказва. Но в действителност, Джен Псаки ни казва, че всичко е заради Владимир Путин. Вината за това, че ние американците вече плащаме много повече пари за бензин, според нея, е на Владимир Путин. Това обаче в никакъв случай не обяснява защо вече не можем да си позволим да напълним догоре резервоара си с бензин.

Нашата икономика се дестабилизира от Белия дом. Например, точно Белият дом забрани вноса на руски петрол. В резултат на това цените на петрола веднага се повишиха. Това се случва, когато разклатите световния пазар по този начин. Американците веднага пострадаха. Казаха ни – мнозина ни убедиха – че си е струвало, защото ще ни позволи да спечелим морална победа над Путин, а за някои това дори послужи за утеха. Но се запитайте как може това да е морална победа над Путин? Помислете поне за минута.

Русия е основен доставчик на петрол. В безкрайното си видео Джен Псаки спомена това. Това означава, че нарастващите цени на петрола помагат на Путин. Повишаващите се цени на петрола правят Путин, саудитците, венецуелците и дори иранците много по-богати. Защо?

Защото Русия все още може да продава петрола си на световните пазари, защото светът не се присъедини към нашия бойкот срещу Русия. Присъединиха се само западните ни партньори – 48 страни. За какво говори това? Това говори, че губещият в тази игра изобщо не е Владимир Путин. Той е победител. Губещите са Съединените щати и далеч не само заради петрола.

Поради лошото управление на администрацията на Байдън, цените на голямо разнообразие от стоки – поташ, торове, пшеница и т.н. – скочиха до небето. Само за два дни цената на никела скочи с 250%. Кой ще плати за всичко това? Ти. Това е най-голямото увеличение на данъците, което някога сте имали – и между другото лесно може да стане още по-голямо. Защо? Защото петролът се търгува в долари. Чували ли сте някога термина петродолар?

Защото всички по света продължават да търгуват петрола в щатски долари – това е изключително изгодно за нас – в условията на несигурност, провокирана от действията на политическите сили на петролните пазари? Да, но вече много държави заявяват намерение да търгуват петрола в друга валута. Може би в китайска валута? В евро? В криптовалута? Това значи, че ще се появят нови конкурентни пазари, където петролът ще се търгува в други валути и за нас това ще бъде огромна загуба.

Ето изводът: нашите глобални финансови системи ни правят печеливши. Може би това е несправедливо към останалия свят, но е вярно- единствено и само те са в основата на нашето богатство. Така че, въпросът ми е към Байдън и Демократите, ако ги унищожите в опит да накажете Путин, кого всъщност унищожавате? Ще унищожите Съединените щати, точно това, което правят нашите лидери сега. Когато атакувате и дестабилизирате глобалните финансови системи, вие атакувате и дестабилизирате Съединените щати, а не Путин.

Сега не го усещате осезаемо, защото медиите, особено социалните мрежи, раздуват невероятна военна истерия. Но когато истерията свърши, когато облакът най-накрая се разсее, ще стане ясно, че отговорът със санкциите на администрацията на Байдън е най-разрушителната стъпка, предприета някога от американски президент – разрушителна не за Путин, а за Съединените щати и света, за нас и за много по-малки държави, които не го заслужават.

Трудно е да го разберем сега. Всичко, което виждате, е емотикон на украинското знаме в Twitter. Но един ден ще можем обективно да оценим този момент и ще се ужасим. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Украинците изверги, трябва да бъдат стъпкани по цялата земя! Заедно с тях трябва да бъдат изклани или изгорени всички мазни, миризливи джендъро-либерал-фашистки задници – политици, журнаглисти и тролове заедно със семействата им.

    България вън от джендърхалифата и терористичната организация натУ!
    А всички техни български слуги – народен съд 2.0!

  2. НАТО ЕС САЩ СОРОС МРАЗИМ ВИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКИЯ ПУТИН ИМА ОБИЧТА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *