Фонтан от фекалии посреща гостите в Равда

1

Както вече skandalno.net  писа, шест са мръсните плажове по морето и  тепърва ще се строят пречиствателни станции. Работи само стара канализация, която не може да поеме целият дебит от отпадни води.

И точно преди сезона, когато туристите още се броят на пръсти, в Равда избухна гейзер от мръсната канализация. Фекалии бликат в частен имот, а останалите се изливат директно в морето. На мястото на инцидента бил извикан областния управител Константин Гребенаров, който само констатирал, че наистина курортното селище плува в лайна. Той обещал, че ще се вземат мерки, но не уточнил какви. Единствената крута мярка е пречиствателна станция на отпадните води, но в момента държавата няма пари за станции, понеже строи магистрали.

С много зор каналджии запушили пукнатата тръба, а служители от „Чистота“ събрали вече изсушените фекалии в найлонови чували. Канализацията е много стара, тръбите вече са прогнили и не сме застраховани, че това яма да се случи пак в разгара на лятото, изжалваха се хотелиери. При гледката на кафявия фонтан малцината руски туристи се изнесли в Слънчев бряг. В морето плуват само недоразбралите какво се е случило. Подобна участ грози Ахелой, Созопол, Ахтопол и Синеморец. Все предпочитани места за летен отдих и плуване. Държавата няма ясна стратегия какво да прави и проблемът виси с години. Строят се хотели с бесни темпове, а дебитът на тръбите не може да поеме техните отпадни води. Миналата година бе глобен символично собственик на хотел в къмпинг „Градина“, който тайно беше прокопал канал към морето и водата от баните и тоалетните на целия хотел се изливаше директно на брега.

Изливането на отпадни води в морето не е от вчера. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *