Фондация „Утре за всеки“ осъдени да върнат парите на Ангел Бончев

0
Камелия Бончева се разболя от рак след отвличането

Ангел Бончев ще получи обратно парите от откупа за съпругата си Камелия. Бившият шеф на „Литекс” осъди мнимата фондация „Утре за всеки” да му върне сумата от 157 000 лева, които им преведе, за да освободи отвлечената си жена.

С парите от откупа на Камелия Бончева, съмнителната организация твърди, че построила рехабилитационен център за жени, оперирани от рак на гърдата. Оказа се обаче, че сградата всъщност е СПА – хотел. Фондацията отказваше да върне парите на Ангел Бончев, въпреки че му се наложи насила да им стане дарител. Затова на бившия футболен президент му се наложи да заведе дело срещу „Утре за всеки”.

Камелия Бончева беше похитена от „Наглите” през 2008 г., когато отиде да предава откупа за отвлечения си съпруг Ангел Бончев. Въпреки че жената беше

Фондацията отказваше да върне парите на Бончеви

ескортирана от барети, които трябваше да хванат в капан бандитите, самата тя попадна в ръцете им.

„Наглите” наредиха на Бончев да преведе парите за откупа на съпругата му като дарение във фондация „Утре за всеки”. Шефката на организацията Нина Хаджийска не можа да скрие радостта си от крупната сума от 157 000 лева и похвали футболния шеф за голямото дарение. Въпреки че фондацията също беше щателно разследвана за връзки с „Наглите” , не бяха открити никакви улики.

Камелия Бончева пострада най – тежко от отвличането. Няколко месеца след като беше освободена, жената се разболя от рак в следствие на стреса. Лечението й коства последните средства на семейството. Все пак, Ангел Бончев успя да се пребори в съда и да върне откупа за жена си. Той е единственият от жертвите на „Наглите”, който ще си получи парите обратно.

Поради грешка в написването на обвинителния акт, останалите пострадали няма да могат да възвърнат сумите, които платиха за свободата си. Четирима от деветимата членове на „Наглите“ пък получиха осъдителни присъди за отвличанията.

Драмата на семейство Бончеви. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *