Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Фирми наемат работници без тяхно знание, за да крадат пари

Спират социалните помощи на хората, а за виновните наказание НЯМА

Наемат на работа без знанието на хората

Наемат работници без тяхно знание

Фирми наемат фиктивно безработни граждани без тяхно знание, за да точат пари от еврофондовете. За това съобщи шефът на Комисията по личните данни Венета Шопова и допълни, че тази порочна практика се развива в България от години.

Когато хората бъдат замесени в подобна нечиста сделка, на момента прекратяват обезщетенията им за безработица. Самите те разбират едва, след като им бъдат спрени помощите и останат без пукнат лев за месеца.

„Хората разбират, че обезщетенията им са стопирани, тъй като са назначени фиктивно на работа във фирма, за която никога не са и чували. До личните им данни се достига много лесно, основно чрез пенсионни и осигурителни фондове. Когато например две дружества са в приятелски отношения, едната съвсем спокойно може да „услужи” с лични данни”, коментира г-жа Шопова.

Докога ще спите, мързели?

Докога ще спите, мързели?

Тя обясни подробно, че чрез фалшивите договори, недобросъвестните бизнесмени отчитат дейност и персонал по разнородни проекти и различни програми от еврофондовете, които имат изисквания за наемане определен брой работници и съответно осигуряване на заетост.

Освен това по – големият брой служители влияе и върху възстановяване на ДДС, което спомага за източване на държавната хазна. Тази схема съвсем не е нова, но напоследък случаите и оплакванията са зачестили драстично.

Най – лошото е, че у нас явно фирмите – бандити не носят наказателна, а само административна отговорност. Престъпникът, позволил си да оперира с чужди лични данни без изрично позволение обичайно е глобяван до 20 000 лева и с това се слага край. Независимо от факта, че неволно замесените имат купища проблеми и неприятности. Докога?

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=muz4Qwn0MA0

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Фирми наемат работници без тяхно знание, за да крадат пари

  1. Петьо Отговор

    22.07.2016 в 15:05

    Виновни са депутатите, евроковмисарите и чиновниците узаконили тази порочна практика – да дават пари на работодател, наел работници, за да се отчете намаляне на безработицата! други виновни няма. защо дяволските законотворци отказват въвежданен а смъртно наказание за такива зимамници? защо рразни боклуци на постове и битови бандити нямат страп да върщат престъпления? защото депутатите и министри защитници на престъпността са виновни. да не кажете, че САЩ, Русия, …цял свят ви е виновен? Вие сте виновни! мафиотите от Брюксел и Амнести може да искат права за престъпници, но щом някой върши такива престъпления като фалшификации той няма вече права на човек! той е престъпник измамник. проклет свят сте създали проклет. И така както я карат разни глобалисти, Соросоиди, джихадисти, фашисти, лъжекомунисти диктатори, няма да е далеч денят, когато ще дойде някой и ще поразрита тоя скапан свят. а когато го поразрита ще започне отначало както преди хиляди години… Защо се дават парите на работодателб наел работник, а не се дават на работник ако му се плаща малко от работодателя? защото шибаните политици сте за разстрел и тук и в ЕК и навред! защото си натрисате простотиите и я страдаме ние хората. а даже не ни и питате… демокрация ли сме били? къде и кога, каква е, като я няма?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *