Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Филип Трифонов вкарал най-възрастната наркодилърка в занаята

  Легендарната наркодилърка от Благоевград Зина неотдавна излезе от затвора, а синът й Данаил Пидата вече върви по стъпките на прочутата си майка. Според полицията тя е най-възрастната пласьорка на опиати в страната.

Филип Трифонов

Филип Трифонов

По ирония на съдбата неотдавна почти едновременно Зина напусна килията след поредната си присъда за разпространение на наркотици,а синът й Данаил е арестуван като шеф на бандата мними полицаи. Предвожданата от него шайка от петима дилъри на трева, преоблечени като ченгета, обикаля из селата в Пиринско и прави „обиски“, по времето, когато се жъне канабиса. Данаил Пидата режисира истински спектакъл при тарашенето за трева. „Карадаков, предай на колегите, че сме в обекта, Карадаков, прати подкрепление че има много работа, не се мотай“ – нарежда Пидата по радиостанцията пред изумените погледи на селяните, като използва името на действащ служител от отдела по „Наркотици“ в полицията в Благоевград.

Полицията обаче арестува бандата на Данаил Пидата, недалеч от границата с Македония, и сега срещу тях се води разследване. Преди да се захване с наркотиците, синът на легендарната Зина е работил като охранител в заведения в Благоевград и столицата. Подчинените му признали пред ченгетата, че той дал идеята за маскарада и режисирал мнимите обиски.

B последните години Христина Юручка - Зина си ходи все с белезници - или из следствието в Благоевград, или из затвора в Сливен

B последните години Христина Юручка – Зина си ходи все с белезници – или из следствието в Благоевград, или из затвора в Сливен

Данаил Пидата е наследил актьорските заложби от майка си Христина Юручка – Зина, обясняват в Благоевград. Нейната история обаче е далеч по-вълнуваща от приключенията на сина й. В родния й град още помнят страстната й любов с актьора Филип Трифонов.

Покрай тази изпепеляваща връзка тя става наркозависима.

Фаталната среща на Зина с Филип Трифонов е в Благоевград. Той е току-що завършил театралния институт и е изпратен по разпределение в местния театър. Зина е абитуриентка, пише стихове и мечтае да стане актриса. С Трифонов подготвя монолог и етюд, но я късат на приемните изпити. Това обаче не я притеснява, защото е открила любовта на живота си, а покрай него и сладостта на столичния бохемски живот. Всяка свободна минута двамата са на купони в София. Зина попада сред зависими от лидола и морфина, които в онези години се купуват с рецепта от всяка аптека.

Изписват ги за раково болни. Веселите купонджии кръстосват с кола из цяла България, за да пазаруват от различни аптеки и да не се набиват в очите на милицията. По-късно Зина ще разказва, че по онова време се изживява като Фани Хорн от „Осъдени души“, филмът по романа на Димитър Димов тогава е завладял екраните.

През 1983 г. част от артистичната компания е изправена пред съда. Разминават се само с условни присъди.

Срещата с Темида обаче не откъсва Зина от морфина. Тя става барманка в София. Връзката й с Филип Трифонов приключва. Зина се омъжва, но дори и пред мъжа си не призвана, че е зависима от наркотиците. Баламосва го, че си пада по алкохола, че се черпи с колеги. Две петилетки мъжът й вярва, че очите й блестят от водката и коняка. Един ден обаче той се връща у дома по-рано и я заварва полегнала във ваната, а около нея хапчета и инжекции. Следва развод. Зина се пристрастява към хероина. За да си осигури собствените дози, става пласьорка на наркотици. Постепенно опознава целия подземен свят в столицата и голяма част от страната. Минава на кокаин, а сред клиентелата й има доста влиятелни шмъркачи.

През 1996 г. Христина-Зина влиза за първи път в затвора с присъда като продавачка на наркотици. Предава я неин познат-крадец. Той предлага на ченгетата да ги заведе на място, където има дрога. Влизат в дома й, а на масата в хола има хероин. Затварят я в Сливен, откъдето излиза чак през 2005 г. Свързва се отново със старите си приятели, на които продава колата си. Плащат й половината в хероин. В следващите години полицията започва да я залавя все по-често, трупат се присъди, тя обжалва.

През 2006 г. я хващат с хероин, скрит във влагалището й. Пластмасовата кутийка с опиата е извадена лично от шефа на Акушеро-гинекологичното отделение в Благоевград, който се шегува, че се е „родил Хероинчо“.

До ден днешен дилърката-ветеран ту влиза, ту излиза от килиите на затвора в Сливен и следствието в Благоевград, а както стана ясно и синът й върви по нейните стъпки.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *