Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Филчев призна: Сретен Йосич искаше да плати външния дълг на България!

Топ мафиотът искал да се откупи и да го пуснат

Сретен Йосич

Сретен Йосич

Бившият главен прокурор Никола Филчев хвърли сензационна бомба и разкри, че топ мафиотът Сретен Йосич е направил предложение да плати външния дълг на България, а в замяна да го пуснат на свобода при арестуването му у нас преди около единадесет години.

Тогава главно действащо лице в заплетената фабула е тогавашният главен секретар на полицията и настоящ уволнен премиер Бойко Борисов който лично засича, че Йосич е на родна територия и търси съдействие от останалите власти. Прокуратурата издава спешно постановление и сърбинът е арестуван още на същия ден.

Никола Филчев

Никола Филчев

На следващия ден Филчев получава обаждане от МВР министъра Георги Петканов посред нощите, в което от него се изисква да издаде разпореждане за преместването на Сретен в по – сигурен затвор. Борисов получил данни, че е възможно мафиотският бос да бъде ликвидиран в несигурните зандани на следствения арест. След часове обсъждания, най – накрая решават да го преместят в Транспортна полиция, защото там ще има възможност да го вардят баретите.

Тогава започва най – интересното от цялата работа. Защото когато отиват да изтеглят Сретен Йосич на новото място се оказва, че той не е в ареста. Всички откачили от притеснение, но така и не става ясно кой го е пуснал да се измъкне. Службите нахълтват в болницата на затвора, където след известно време го засичат в коридора. Несъмнено е правил опити да се измъкне, но не е успял заради засилената охрана.

След като го местят в ареста на Транспортна полиция постъпва още един сигнал, че готвят покушение срещу него. Баретите получават нареждане да го местят непрекъснато в различни килии. Не му дават и затворническа храна, а му купуват кифли и вафли от лавката.

Докато провеждат разговори със Сретен Йосич, сръбският топ мафиот дава изненадващо предложение да плати част от външния дълг на България. Филчев отказа да потвърди, но съвсем не е трудно да се сетиш, че в замяна е искал да го пуснат. Поради една или друга причина нашите му отказват и в крайна сметка след няколко месеца пристига самолет с командоси от Холандия, които го транспортират до страната на лалетата.

Филчев си спомни още, че в онези години Борисов бил скромен и сдържан, избягвал да налага мнението си на околните и действал много предпазливо. Този случай обаче кара Йосич да се ядоса сериозно на разжалвания премиер и да поръча убийството му впоследствие.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=GQrb0uEJhjw

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Филчев призна: Сретен Йосич искаше да плати външния дълг на България!

  1. Елизабет Отговор

    27.02.2013 в 19:41

    Всички живеят вече във фантазии и се чудят какви фантасмагории да измислят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *