Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Фейсбук вече е училищен предмет

Деца с лаптопи

Децата вече навлизат в електронната епоха

Най-разпространената социална мрежа в България – „Фейсбук“ вече ще се изучава и в училище. За момента не са много училищата, които залагат на новата идея, но учениците от столичното 51 СОУ навлизат в електронната епоха.

Директорът на въпросното школо – Асен Александров е бил просветлен за тази идея от майка, която дълги години е живяла в Америка. Тя е представила всички правила и кодекси, по които работят училищата там, но директор Александров е трябвало да ги промени, защото били прекалено взискателни за нашите стандарти.

Фейсбук ще се изучава в специални часове, но всички деца и родители са длъжни да подпишат определени декларации, като се забранява псуването, нецензурни съдържания, голи снимки, и кадри с насилие. Ако някой ученик запише с телефона си как децата се бият в училище и след това разпространи видеото в нета, той ще бъде наказан жестоко. Подрастващите ще бъдат научени да спазват „онлайн етика“ и така да бъдат предпазени от злонамерени лица в мрежата. Също така на учениците се забранява да отварят е-мейли от непознати лица и да се регистрират с сайтове за възрастни. Асен Александров е убеден, че децата трябва да бъдат запознати със съвременните технологии и екстри, като дори в някой училища се ползват електронни дневници и домашните се качват онлайн.

Внимание със снимките във фейсбук. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Фейсбук вече е училищен предмет

  1. Димитър Отговор

    19.10.2012 в 16:42

    Религия , нямало време и място да се преподава, ама Фейсбук може .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *