Фейсбук пречи на работата

0
Фейсбук

Социалните мрежи и Фейсбук в частност, причиняват сериозни проблеми в работата, показва изследване на онлайн бизнес издание. По мнението на над петдесет процента от персонала на фирмите – участници в проучването, социалните мрежи влияят изключително негативно върху продуктивността. Шестдесет процента пък са на мнение, че смесването на професионалните и личните контакти са сигурен причинител на неприятности.

Другата част от участниците в анкетата обаче са на мнение, че в свободното си от работа време, няма нищо лошо да си разглеждаш и комуникираш във Фейсбук. Според тях е съвсем приемливо да си ползват социалката и по време на работни дейности.

Интернет

Въпреки неиминуемия спад в продуктивността на работното място, към момента само два процента от служителите по целия свят имат издадена забрана да ползват Фейсбук по време на труд.

Според авторите на изследването, Фейсбук обаче няма само негативи по отношение на работата. По – голямата част от хората непрекъснато говорели за фирмата в която изкарват заплатите си, а това до известна степен е определено от специалистите като реклама.

„Чистата истина е, че внедряването на социалните мрежи на работните места става в пъти по – бързо, отколкото създаването на правила за контрол на достъпа до тях. Докато работниците виждат в повечето случаи само ползи, работодателите по – трудно осмислят множеството сложни въпроси, които касаят сигурността на фирмената информация и личните данни” – казва Стив Армнстронг, вицепрезидент на компанията, която провела изследването.

Мъдри мисли на политиците за Фейсбук:

http://www.youtube.com/watch?v=XvZVUyRvbkc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *