Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Фейсбук e полезен за здравето!

Противно на общоприетото мнение, оказва се че висенето във Фейсбук е полезно за вашето здраве! До това заключение са стигнали група италиански изследователи. Изводите им са следните – колкото повече използваш социалните мрежи, толкова повече положителни емоции и опит извличаш. Тази констатация е следствие на проведените експерименти.

Те са взели 30 доброволци в добро здравословно състояние, които са подложили на триминутен тест състоящ се в разглеждането на панорамни снимки (тест за релаксация), влизане  в своите Фейсбук акаунти (тест „социална мрежа”) или задачи по математика (тест за стрес). Непосредствено, учените са установили резултатите с помоща на електроенцефалограма.

Данните показват, че опитът със социалните мрежи е уникален по отношение на психофизиологичния отговор: използването на Фейсбук води до психологическо пробуждане и високо позитивна соматична активност, т.е. подобряване на настроението. Изследователите споделят, че резултатите са в съответствие с очакваните и, че Фейсбук играе положителна роля за доброто настроение. Те обаче забравят да уточнят, че възможностите за използването на Фейсбук за лечение на депресия остават  неизяснени.

Внимавайте със снимките във Фейсбук. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *