Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ФБР обвини българка за измами от 279 милиона долара в САЩ

Съдят българка за измами в САЩ

Българската гражданка Ева Гатева е замесена в застрахователни измами за 279 милиона долара в САЩ. Тя участвала в престъпна група с още тридесет и пет души, повечето от които са руснаци. Служители на Федералното бюро за разследване са доказали, че бандата е работила по добре организирана схема от 2007 година до този момент.

В комплота участвали трима адвокати, десет лекари и близо двадесет „ловци на глави”, които дебнели за потенциални жертви. Ева Гатева по професия е лекар – патолог, като има реална диплома от софийски университет и специализация в САЩ. Сега тя е заплашена със затвор от тридесет години, заради участието си в организираната престъпна структура.

За да извършва измамите, групата се възползвала от възможност в закона за автомобилно застраховане, според която всеки пострадал при катастрофа има право на обезщетение до петдесет хиляди долара, без значение кой е виновен за произшествието. Единственото условие е колата на потърпевшия да е регистрирана в щата.

Съдията по делото н.пр. Хари О`Конъл

Всеки в групировката имал точно определена функция, разкриват агентите на ФБР. Медицинските лица, сред които и нашата мома, имали за задача да изписват излишни лечения на уж пострадали пациенти, като например скъп преглед с ядрен резонанс, физиотерапия, акупунктура и различни помощни приспособления. Юристите пък повдигали различни искове, за да увеличат сумата, изисквана от застрахователя по гражданската отговорност. Ловците на глави гонели линейки и уговаряли пострадалите пациенти да мамят, като обещавали подкупи до три хиляди долара. Когато намерили доброволец, който да се включи в нечестната игра, бандитите го обучавали как точно да се държи, какво да говори и да симулира наранявания.

В заверата били включени и няколко клиники около Ню Йорк, които срещу съответното заплащане издавали документи за непроведени операции, несъществуващо лечение и др. Чрез медицинските удостоверения били теглени допълнителни суми от застрахователните компании.

Доказателства за престъпната дейност на шайката били събрани чрез внедряването на двама агенти под прикритие. Те били третирани като всички останали и по време на действието получавали терапия, медицински приспособления и лечение, от които всъщност нямали никаква нужда.

Изгледи от Ню Йорк:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *