ФБР арестува български топ хакер

0
ФБР арестува български хакер

25 годишен български хакер бе арестуван от властите у нас по поръчка на ФБР. В. Д., който се подвизавал в интернет с прякора NURD, бил участник в международна онлайн банда от 24 души, която дърпала пари от чужди кредитни карти и закупувала скъпа електроника с откраднатите средства.

След като американците подали сигнал до вътрешното министерство у нас, NURD бил следен в продължение на няколко месеца от ченгетата на отдел „Компютърни престъпления”.

ФБР арестува български хакер

Полицаите успели напълно да разгадаят схемата му на действие, били установени всички негови контакти и престъпления. Когато органите атакували апартамента му, там били открити много скъпи електронни уреди, които закупувал с нелегално източените пари от кредитни карти.

По време на международната кибер операция на ФБР бяха спипани общо двадесет и четири души с различно поданство, които крали пари от чужди сметки в цели дванадесет държави. Цялостното разследване по случая е продължило две години, а разбиването на бандата е попречило за осъществяването на загуби за повече от двеста милиона долара, които щели да бъдат присвоени от 410 000 банкови карти.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *