Фандъкова заличи далаверите на Миро Найденов като шеф на „Екоравновесие“

4

ekoravnovesie1Столичната общинска фирма „Екоравновесие” отчита, че е уловила 10 000 улични кучета от 2009 насам , но на практика, в момента над 9000 псета продължават да скитат из София. За всяко куче общината е платила средно 280 лева.

До средата на 2009, шеф на „Екоравновесие“ беше настоящият земеделски министър Мирослав Найденов. След като влезе в управлението, постът му беше зает от заместникът му Петър Петров, . След скандалите около „Екоравновесие“, беше назначена проверка на дейността на Петров.

Като шеф на „Екоравновесие“ , Мирослав Найденов се забърква в един от най- шумните скандали около предприятието – купуването на имот за нов приют на стойност 170 000 лева.  Под договорът стои подписът на настоящият земеделски министър. Такъв имот обаче изобщо не съществува, но общината дава парите за него.

Парите за бездомните кучета са отишли в търбусите на шефовете на "Екоравновесие"
Парите за бездомните кучета са отишли в търбусите на шефовете на „Екоравновесие“

 По това време кмет на столицата е Бойко Борисов, който замаскира явната далавера на приятеля си Миро Найденов.

Злоупотребите в общинската фирма са поголовни. От бюджета всяка година са отделяни над 1 млн. лева за справяне с бездомните кучета, но равносметката е, че броят е намалял съвсем минимално.

От проверката на „Екоравновесие” става ясно, че за залавянето на едно куче са се харчили по 7 литра бензин. А всяка година се е увеличавал разходът за пес – като през 2010 се стига до 310 лева.

Отчетите на общинската фирма, на приюта в Сеславци, както и на служителите, които са ловили кучетата, се разминават. Всеки е отбелязвал каквото число му скимне, така че да получи повече пари от общината.

Пълен хаос цари и в регистъра за кастрираните четириноги. Ветеринарите са си надписвали обработени кучета, така че в края на месеца си докарвали завиден доход от 2000 лева.

В списъците на приюта в Сеславци не са отбелязвани изгубени породисти кучета. Според проверяващите, те са били продавани на черно.

Пари от общината са източвани и чрез десетте автомобили на „Екоравновесие”. Надписвани са колосални разходи за горива, за ремонти, но липсват каквито и да били документи, които да удостоверяват направените харчове.

Приютите в Сеславци и Горни Богров също са завишавали стократно разходите си. Проверки на природозащитни организации обаче разкриха мизерните условия, при които са били отглеждани животните.

След скандала около злоупотребите в „Екоравновесие” , директорът й Петър Петров беше уволнен, а резултатите от проверката за дейността му отиват на прокурор. Само че едва ли порочните практики са започнали с Петров, който преди да стане директор на общинската фирма, е бил заместник на Мирослав Найденов в нея. Повече от ясно е, че Петър Петров ще го отнесе и заради далаверите на бившия си шеф, без да омаловажаваме, разбира се, и неговите постижения в източването на „Екоравновесие“. Е, това е приемственост в управлението!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. Ето независим доклад, разпратен на държавните институции три дни преди Фандъкова да тръгне да прави ПР. Разследвани са наличните данни за дейността на кучкарниците в 14 големи общини. Относно Екоравновесие, обхванат е целият период от септември 2006 г. до края на 2010 г.

    http://animalprograms.files.wordpress.com/2011/06/strategicheski-doklad-vyrhu-dejnostite-na-prijutite-za-zhivotni-v-bylgarija.pdf

  2. БРАВО Фандъкова!!!Сега ти ли ще върнеш „усвоените“-из4езнали пари в „екоравновесие“????????Както и парите взети от Наиденов за приют!!!!!които не съществува!!!!!!!Или ще го построите двамата заедно с Миро с ваши пари???

  3. Г-н Борисов,не е ли време да УВОЛНИТЕ министър Наиденов?В колко още корупционни скандала трябва да бъде разкрит,за да се сетите???Г-н Наиденов,кога наи-после ще се сетите да си подадете ОСТАВКАТА???Г-н Борисов и Г-н Наиденов……..това ваше поведение е НАГЛОСТ!!!

  4. До Кузманов, Г-н Кузманов,това дълго становище с препоръки което сте написали и изпратили до институции е добре……..тои и Омбудсмана преди два месеца направи среща относно проблема с бездомните,написа становище с препоръки и също го изпрати до институциите!Но пропусна да сезира главния прокурор и финансовото министерство за злоупотреби и престъпления!ВИЕ до тези институции изпратихте ли си доклада?Или ги пропуснахте както направи Омбудсмана!Защото ако не сте го направили,все едно НИЩО не сте направили……….освен един ПР на себе си……като Фандъкова!!!!!!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *