Фалшиви винетки заляха пазара – нова мода след банкнотите – менте !

0
vinetki1
Винетки

Skandalno.net Понеже тази година подписването на договора за дистрибуция на винетките се забави, забaви се и разпостранението на фалшивите винетки. Затова сега явно мошениците са решили да си наваксат, защото все повече и повече стават сигналите за разпостранение на стикери – менте. Бизнесът с такива винетки стратира още през 2005 г. , като едва три години по-късно е разбита печатница в село Черганово, старозагорско.

Винетните стикери – менте за 2010 г. са с много добро качество на изработка, те се различават от оригиналите по холограмния стикер и по поредния номер, който е по-голям от действително отпечатаните бройки. При ментетата холограмния знак е топъл печат, докато при истинските той е стикер. Също така, баркодът при фалшивите винетки е отпечатан на отделен стикер, а при валидните винетки той е сложен върху самия материал.vinetki2 Също така, на ментетата номерът на стикера е над 30 000, а при редовните винетки той е под 30 000.

Незаконната търговия с винетни стикери процъфтява, като в момента менте можете да си купите за 15 лв, вместо да се ръсите с 67 лв, колкото струва годишна винетка за „К1”. При това любезните мушеници ви снабдяват и с квитанцийка. Ако пък смятате, че продънените ни, разкашкани пътищата не заслужават да плащате винетна такса, то трябва да знаете, че глобата за заловен лек автомобил без стикер е 100 лв, за камион е цели 500 лв, а ако карате ТИР без винетка и ви спипат, ще трябва да се простите с хилядарка.  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *