Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Фалшиви съдебни изпълнители рекетират длъжници

Телефон

Бум на измамени длъжници

Случаите на измами от „частни съдебни изпълнители“ са зачестили и това е тревожна тенденция. Жертвите на фалшивите събирачи наистина имали задължения, но плащайки ги, те стават жертва на измама.

Анелия Главанова, която е административен секретар на Камарата на частните съдебни изпълнители (ЧСИ) поясни, че измамите се наблюдават от около година и половина, като напоследък има много излъгани хора, а тенденцията ставала застрашителна. Оказва се, че мнимите ЧСИ са служители във фирми за събирания на дългове, като отправяли заплахи на длъжниците и ги тормозели докато не си платят. Става въпрос предимно за малки суми от 20-30 лв., а задълженията са към мобилни оператори, ВиК или Топлофикация. Порблемът в момента е, че оплакванията са изцяло устни, по телефона и заради това от Камарата не могат да сезират съответните органи. За да има евентуално разследване, трябва да има официално пусната жалба в писмен вид, поясни Анелия Главанова.

От Камарата на частните съдебни изпълнители напомнят, че техните служители не звънят по телефоните, а изпращат писмено предупреждение, както е според съответните закони и процедури. Ние от екипа на skandalno.net отправяме молба към хората да бъдат с повишено внимание и да не се доверяват на подобни измамници, а ако има вече ужилени длъжници, да подадат жалба към съответните органи.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *