Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Фалшиви данъчни атакуват бизнеса

Фалшиви данъчни атакуват бизнеса

Данъчни – менте атакуват родния бизнес, алармират от пресцентъра на приходната агенция. Мошениците се възползват от зачестилите проверки заради новите касови апарати и доверчиви собственици на бизнес могат да станат лесна плячка. Вече са регистрирани два случая на измами, в които лъжливи инспектори успели да приберат по някоя и друга стотачка.

От НАП съобщават, че техните служители в никакъв случай не могат да приемат и изискват плащания в брой на каквото и да било, защото абсолютно всички суми се заплащат единствено по банковите сметки на териториалните дирекции. Искането за заплащане на глоба в брой е измама или корупция, категорични са от агенцията. В такъв случай жертвите трябва незабавно да уведомят МВР или НАП.

Собственик на бутиков магазин изгоря с 350 лв

Освен това, всеки представящ се за данъчен инспектор, трябва да се легитимира със служебна карта. Тя е направена от хартия и е защитена с воден знак. На гърба на всяка карта са изписани всички задължения и права на инспекторите, които могат да извършат по време на проверка. Документът съдържа също така и трите имена на служителя, неговата длъжност, ЕГН, снимка и териториалната дирекция, към която е зачислен.

Ако се усъмнят, че картата е фалшива, гражданите могат да подадат сигнал за тревога на 0700 18 700, или най – малкото да се осведомят дали въобще съществува подобен служител.

Единият от изгорелите е собственикът на магазин за дрехи Соня Василева от София. Преди няколко дни, представящ се за данъчен служител мъж се легитимирал с карта и заявил, че иска да провери касовия апарат. Жената казала, че е изрядна, защото преди две седмици броила 400 лева за ново устройство, но фалшивият инспектор се заял, че е изпуснала срока. Той написал „акт” за 350 лева, които притеснената дама броила веднага. Василева се усетила, че е станала жертва едва след няколко часа, когато занесла документа на счетоводителите си.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=mxzUNsajiR8

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Фалшиви данъчни атакуват бизнеса

 1. адв.Галин Искров Отговор

  14.04.2012 в 13:25

  Един от тези ИЗМАМНИЦИ е СЪБКО МУЛЕШКОВ от гр.Панагюрище !!!
  Обяви-Измами от Събко Мулешков „КУПУВАЧ“ на фирми със задължения : „Купуваме фирми със задължения VIP“,“ Топ Оферта №1 – ОБАДЕТЕ СЕ „,“ Професионално юридическо съдействие на фирми“,“ Изкупуваме фирми с финансови проблеми „,“Решавам проблеми на търг. дружества“,“Реално правно съдействие на фирми“ и др.

  Цитирам една част от такива „ОФЕРТИ“-

  “ Купувам фирми и търг. дружества със задължения независимо дали към НАП, НОИ, БАНКИ, ЛИЗИНКОВИ КОМПАНИЙ,КОНТРАГЕНТИ и др. Веднага освобождавам собственик-управител от всички задължения финансови и юридически! “ ГАРАНТИРАМЕ “ възможно наЙ- добрата цена която със сигурност ще вие изгодна. Процедурата се подготвя от “ КОРПОРАТИВЕН “ адвокат. След Зделката със нас забравяте че сте имали фирма и проблеми. ЗДЕЛКИТЕ се извършват само в гр.СОФИЯ и гр.ПЛОВДИВ. ТЕЛ. за връзка – 0889648432 , 0896948733 , 0887815106 ,0884775960 и много др. „…….

  След прочитане на такава „ОБЯВА“ на всеки средно интелигентен собственик или управител на фирма му става ясно, че авторът е много неграмотен писменно и изобщо не е запознат с материята. Заблуждава хората,че има възможност да ги „СПАСИ“ от задължения към БАНКИ и ЛИЗИНГОВИ КОМПАНИИ. Всеки знае, че няма такава правна възможност в РБ. Ако наистина авторът ПРИТЕЖАВА ТАКИВА СВРЪХ СИЛИ НЕЗЕМНИ , защо си ги хаби срещу „…НАЙ-ДОБРАТА ЦЕНА , КОЯТО ЩЕ ВИ Е ИЗГОДНА…“ , а лично не усвоява кредити и след това да използва своите „ВЪЗМОЖНОСТИ“ за “ СПАСЕНИЕ“. От посочените телефони са публикувани стотици обяви за тази „УСЛУГА-ИЗМАМА“ но подателят се представя с различни имена – “ фирма ТАНГРА ГАРД ЕООД “ , „адв. ПЕНЕВ“ , „адв. НИКОЛОВ“ , „ГЕНЧЕВ“ , „НИК“ , „СТОЙНОВ“ ,“ЗЛАТЕВ“,“ ЖОРО“. А всъщност авторът „СПАСИТЕЛ“ е Събко Мулешков от гр.Панагюрище. Напишете в ГУГЪЛ името му и ще разберете кой е този „СПАСИТЕЛ НА ЗАКЪСАЛИ ФИРМИ“ – един неграмотен човечец,който е излежал присъди за ИЗМАМИ и БЛУДСТВО !!! Заповядайте и в профила му във ФЕЙСБУК-Събко Мулешков- за да се насладите на обяви и бисери !!! Към настоящия момент публикува обявите си АНОНИМНО без да посочва име и населено място и за по-сигурен „УЛОВ“ на клиенти обявите са ВИП. „ПРИНЦИПИТЕ“ на този човечец са :“ ПЛАЩАЙТЕ И СЪЖАЛЯВАЙТЕ , ЧЕ СМЕ СЕ ВИДЯЛИ“ !!!

  П.П. – Само при мен „клиентите“ на г-н Мулешков, които са имали нещастието да се възползват от неговите „възможности“ са четирима.Предприели сме необходимото. „Специалитет“ на г-н Мулешков е след купуване на фирма, започва да изнудва предишния собственик на тази фирма. Заявява, че ако не „снесе“ още пари щял да сигнализира МВР.
  С гореизложеното предупреждавам потенциални клиенти да не попаднат в мрежата на Събко Мулешков.

 2. DiannaDrymn Отговор

  01.05.2019 в 19:53

  Hot sex in u city. Try it, you will like it!

 3. Germanwhodo Отговор

  28.05.2019 в 9:15

  I have seen something similar in another thread. You can definitely find certain parts of that post useful, not everything obviously, but I think it is worth looking into.

  [url]http://nepalidentistry.com/import/mikrokredity-v-pavlodare-7/[/url]

 4. NewPartnersBiofe Отговор

  23.09.2019 в 14:48

  Приглашаем к сотрудничеству хозяевов сайтов

  Выкупим весь Ваш трафик с социальных сетей и с сайтов по высокой цене!

  Подробности в партнерской программе – ПАРТНЕРКА СРА Admitad

  Подарки за регистрацию еще в силе

 5. Darioshard Отговор

  30.10.2019 в 17:32

  Здравствуйте. Будет ли совместим домофон без трубки с нашим блоком вызова? Фото ниже

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *