Фалшива врачка търси 80 бона обезщетение от съдебната система

5
Фалшива врачка търси пари от съдебната система

Фалшива врачка търси обезщетение в размер на осемдесет хиляди лева от съдебната система в Пловдив, които трябвало да я компенсират за причинени неимуществени вреди. Делото е образувано след като потърпевшата Парашкева Тодорова на 60, подала молба в съда в Пазарджик.

Историята на мнимата врачка от с. Труд е следната. Преди седем години, през 2005 – а, съдът в Пловдив признал нейна вина за това, че измамила Г. С. като се представила за врачка пред жертвата си и с действията си нанесла имотна вреда на жената в размер на почти 3 500 лева.

Врачка

Магистратите от Районния съд в града под тепетата я осъдили на три години ефективно, а присъдата била потвърдена впоследствие и от Окръжния съд.

Парашкева Тодорова обаче решила, че са я осъдили заради ромския й произход и подала жалба пред Върховния Касационен Съд на републиката. Оттам обаче не уважили молбата й за преразглеждане, което дало право на врачката да писне пред Европейския съд в Страсбург. Там пък решили, че Тодорова действително е лишена от права за справедлив и честен процес.

В крайна сметка, наказателното производство било възобновено и ефективната присъда била подменена с условна. За това време обаче Парашкева изкарала почти две години в Женския затвор в Сливен. За това време здравословното й състояние се влошило, следствие на огромния емоционален стрес заради несправедливата присъда. За това свидетелстват нейна съкилийничка и брат й.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *