Фалшива боя за коса едва не уби ученичка в Благоевград

2
Ученичка от Благоевград едва не умря заради фалшива боя за коса

Младо момиче от Благоевград едва не си замина от този свят, след като получи адски тежка алергична реакция от фалшива боя за коса. Девойката била приета в спешното отделение с раздуто до неузнаваемост лице, рани по цялата глава и на много места по кожата.

Отрицателният ефект се проявил един ден, след като момичето се подложило на разкрасяващата операция. Цялото й лице се покрило с отвратителен обрив, подуло се неимоверно много, получили се неприятни и болезнени рани. В настоящия момент, потърпевшата е настанена в специализираната клиника по кожни заболявания.

Линейка

След като лекарите овладели ситуацията, направили редица изследвания. От тях станало ясно, че тежката алергична форма е получена от някои съставки от боята за коса. В най – скоро време ще бъде изследвано качеството на козметичния продукт.

Данни от проучване по този въпрос пък показват, че около пет процента от потребителите на подобни продукти стават жертва на алергия. Специалистите обаче са категорични, че въпреки малкият процент, винаги трябва първо да се проведе тест дали сме алергични към определена марка боя и чак след това да се премине към цялостното оцветяване.

Лекарите допълват, че тези алергии са изключително опасни и в някои случаи са регистрирани смъртни случаи. Понякога реакцията е изключително остра и засяга не само кожата и косата, но и вътрешни органи.

Уроци по фризьорство:

http://www.youtube.com/watch?v=ieibtqVxXAQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *